• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Idag 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Färjestad
FBK

Fjärde ronden - Rögle mot hungrigt Färjestad

8 mars 2018 11:30
#RBKFBK

Tre möten har gett tre hemmavinster - nu gör Rögle och Färjestad upp en sista gång. Skånelaget har säkrat fortsatt SHL-spel samtidigt som värmlänningarna vill ha ett trendbrott.


Formkollen

Rögle BK spelar vidare i SHL även säsongen 2018/2019. Det står definitivt klart sedan laget spelat hem tre nya poäng på tisdagen, via seger med 3-0 i Saab Arena. Linköping nollades på bortais i vad som var Rögles fjärde bortavinst på de fem senaste försöken. Formen hos skåningarna har pekat starkt uppåt ända sedan årsskiftet och med två matcher kvar att spela är SHL-kontraktet säkrat med åtta poängs marginal ner till kvalstrecket.

– Det är något som alla ska vara väldigt stolta över, den vändning som vi stått för över de senaste tre månaderna. Jag tycker att många verkligen tagit till sig vad vi velat göra. Mycket beröm till killarna i omklädningsrummet, de har gjort ett fantastiskt jobb. Samtidigt är jag inte på humör för att fira, jag är nöjd över att vi undvikit kvalspel men överlag har vi högre förväntningar än så, förklarar sportchefen Chris Abbott i en TV-intervju med Rögles hemsida.

Samtidigt som Ängeholmslaget kan slappna av inför ligaspelets avslutande dagar är pressen desto större på Färjestad, men av trevliga anledningar. Värmlänningarna är indragna i toppstriden med en fjärdeplats och har möjligheten att klättra ytterligare. Slutspurten har dock börjat illa för Färjestad, som står på två raka förluster. Båda gångerna har slutsiffrorna skrivits till 1-3, först hemma mot Örebro och senast borta i Malmö Arena. Innan dess hade däremot Färjestad en fin formkurva och sett till de tio senaste matcherna står tabellfyran på sex vinster.

Läget i lagen

Linus Sandin har spelat färdigt för säsongen och forwarden missade mot Linköping sin fjärde raka match. Andra avbräck i Röglelägret var då Sebastian Collberg, Filip Karlsson och Jesper Williamsson.

Assistkungen Johan Ryno var i tisdags ny in på skadelistan för Färjestad och centern går på kryckor fram till slutspelet. Anton Grundel, Sebastian Erixon och målmaskinen Michael Lindqvist är andra spelare på värmlänningarnas frånvarolista.

Noterbart Rögle

– Rögle stängde igen bakåt senast med säsongens andra hållna nolla. Justin Pogge vaktade målet med 40 räddade skott när Linköping plockades ned i tisdags.

– Ted Brithéns fina vår fortsätter - nu med poäng i nio av de tio senaste matcherna. Centern assisterade till ett av målen under tisdagen.

Noterbart Färjestad

– Laget har gjort flest mål i hela SHL - 168 till antalet med Växjö som tvåa åtta mål bakom. Allra flest av Färjestads fullträffar har Michael Lindvist stått för.

– Backen Morgan Ellis klockades för 20:21 spelade minuter i förlustmötet med Malmö och hotade flera gånger om offensivt.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKFBK.