Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Brynäs
BIF

Frölunda gjorde allt de kunde – räckte inte till andraplatsen

10 mars 2018 18:25
#FHCBIF

Frölunda gjorde vad de kunde för att ge Djurgården en match om andraplatsen. Fem mål i tredje perioden mot Brynäs räckte inte då Djurgården vann, men göteborgarna kan ta med sig en rejäl dos självförtroende in till slutspelet.


Carl Grundström gav tidigt Frölunda ledningen, men till en början var det inte alls säkert var den här matchen skulle ta vägen. Brynäs stretade emot bra och Christopher Liljewall kunde också kvittera i slutet av första perioden, vackert framspelad av Samuel Asklöf.

– Det är bara att tacka "Samme" (Asklöf), det är ju en fantastisk framspelning. Nu ska vi bara fortsätta så här resten.

Tyvärr för Brynäs del fortsatte det inte så där under resterande del av matchen. Genom mål av Mats Rosseli Olsen och Sebastian Stålberg gick Frölunda till vila inför den tredje perioden med en 3-1-ledning. Brynäs Elias Fälth var inte nådig i sin kritik mot det egna lagets insats.

– Fullständig kaos i egen zon. Men det börjar nånstans i de andra zonerna där Frölunda får åka fritt och komma in med fart i anfallszon. Vi måste tajta till det. Det är inte så kul att spela hockey när det ser ut som det gör i andra perioden, sa Fälth till C More.

Och i den tredje perioden ökade Frölunda farten ytterligare. Med fem mål under de avslutande 20 minuterna visade Frölunda med eftertryck att man gick stenhårt för den där andraplatsen som man inte nådde riktigt ända fram till. Victor Olofsson klev fram med två mål i den tredje perioden och säkrade därmed segern i SHL:s skytteligan, 27 mål landade han till slut på. Tre före Elias Pettersson som var närmast utmanande. Även Jan Mursak klev fram i matchens avslutning, succévärvningen skrapade ihop 1+1 under grundseriens sista sju minuter.

Resultatet innebär att Frölunda slutar trea i tabellen och ställs mot Malmö i kvartsfinal.