Hemma
Rögle
RBK
Borta
Luleå
LHF

Rögle söker revansch mot Luleå

9 mars 2018 15:00
#RBKLHF

I de tre tidigare mötena har matcherna slutat med uddamålsvinster. Luleå har vunnit de två senaste men säsongens första möte vann Rögle på straffar. Räkna med en kamp in i det sista när skåningarna vill avsluta säsongen med en vinst och Luleå vill komma in i slutspelet med en seger.


Formkollen

Rögle som redan säkrat SHL-kontraktet till nästa säsong vill nu avsluta serien på bästa sätt, och de är på god väg. Under torsdagen fixade Rögle och Ben Youds en straffseger mot tabellfyran Färjestad. Skåningarna har tre raka vinster och går nu för en fjärde när Luleå kommer på besök. Rögle har tidigare denna säsong gett norrbottningarna en ordentlig match om poängen, alla tre möten har slutat med uddamålsvinster för det segrande laget. Rögle har vunnit en på straffar och Luleå har tagit sex poäng av nio möjliga. Rögle spelar under lördagen sin sista match i SHL 2017/2018 och vill givetvis avsluta med en seger.

Luleå skapade chans efter chans senast mot Skellefteå, men det ville sig inte för norrbottningarna som till slut förlorade med 1-0. Räkna med att det är ett revanschsuget Luleå som gästar Rögle. Gästerna gör sig nu redo för att spela åttondelsfinal och hade innan de två senaste förlusterna mot HV71 och Skellefteå endast en förlust på sju matcher. Nu ska Luleå vända skeppet och komma in i slutspelet med en ny vinst i bagaget.

Läget i lagen

Mot Färjestad senast saknades Sebastian Collberg, Jesper Williamsson, Linus Sandin och Taylor Matson i Rögle.

Gästande Luleå saknade mot Skellefteå senast Viktor Grahn och Joey Hishon.

Noterbart Rögle:

  • #46 Janne Jalasvaara svarade för sitt första mål i SHL under torsdagen mot Färjestad.
  • #90 Ted Brithén har gjort poäng i fyra raka matcher, två mål och två assist.
  • Rögle har vunnit tre av de fem senaste hemmamatcherna.

Noterbart Luleå:

  • Luleå har vunnit två av de tre senaste bortamatcherna.
  • #71 Patrick Cehlin har gjort poäng (2+2) i fyra av de fem senaste matcherna.
  • #16 Niklas Olausson leder den interna poängligan en poäng före Emil Larsson. Olausson har svarat för 33 poäng, 7+26 på 33 matcher.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKLHF.