LHC

Växjö spelade ut - avslutade serien med ännu en seger

10 mars 2018 17:55
#LHCVLH

Växjö avslutade seriespelet på bästa sätt. Stabilt spel, och tre nya poäng in på kontot då Linköping bortabesegrades med 1-3.

Linköping kom ut till matchen mot Växjö med en chans på hemmaplansfördel till åttondelsfinalen på spel. Det syntes dock inte då det var Växjö som tog tag i taktpinnen, och som sedan bara malde ner hemmalaget. Spelet förlades i Linköpings zon och till slut kunde också Brendan Shinnimin peta in 0-1 från nära håll.

– Vi är utspelade. Det hade kunnet stå 0-4 på tavlan just nu och jag räknar med att vi får en rejäl utskällning nu i paus, sa Tony Mårtensson i Linköping till C More.

Fortsatt spelförande Växjö

I den andra perioden så startade Linköping på ett bättre sätt. Man fick till lite längre anfall och skapade en del lägen framför Viktor Fasth, men allt eftersom växte Växjö in i spelet igen - och tog över.

Elias Pettersson bjöd på ett kanonskott fram till 0-2 och efter det hade gästerna bud på mer innan periodvisslan ljöd.

Det blev bättre fart på hemmalaget i den tredje perioden. Speciellt efter Henrik Thörnqvists reducering till 1-2. Efter det kom hemmalaget i långa anfall och skapade en hel del. Men istället för 2-2 kom avgörande 1-3.

Linköping slarvade i egen zon. Andrew Calof tog tillvara på det och satte pucken snyggt, högt bakom Jonas Johansson. Efter det orkade inte hemmalaget och Växjö kunde säkert spela av matchen och säkra segern med 1-3.