Hemma
Linköping
LHC
Borta
Växjö
VLH

Linköping jagar efterlängtad hemmaseger

9 mars 2018 15:00
#LHCVLH

Linköping är klara för åttondelsfinal och jagar en efterlängtad trepoängare på hemmaplan. Kan östgötarna avsluta SHL genom att för första gången denna säsong ta tre poäng mot segertåget Växjö, och på så sätt komma in i åttondelen med starkt självförtroende?


Formkollen

Den berömda ketchupeffekten kom för Linköping när de gästade Brynäs under torsdagskvällen. Efter att endast svarat för sju mål framåt på de sju senaste matcherna besegrades gävlelaget med 5-1. Linköping är klara för åttondelsfinal och ska nu försöka avsluta på bästa sätt, genom att bjuda publiken hemma i Saab Arena på en seger. Östgötarna har nämligen fortsatt tungt på hemmaplan och har sex raka hemmaförluster. Kan Linköping avsluta serien med en efterlängtad seger och dessutom ta första trepoängaren mot Växjö denna säsong?

Växjö är redan klara som seriesegrare, dessutom blev smålänningarna och Elias Pettersson historiska under torsdagen. Klubben slog poängrekord genom att ta tre poäng mot Malmö och på så sätt har klubben 113 inspelade poäng. Växjö slog Skellefteås rekord som var 111 poäng sedan SHL började spela med 14 lag i serien och med 52 omgångar. Det totala poängrekordet i historien har Färjestad, som säsongen 2001/2002 nådde 118 poäng på 50 matcher. Nu ska segertåget rulla vidare till Östergötland i jakten på säsongens sista trepoängare. Växjö är ruggigt starka på bortaplan och har på de åtta senaste bortamatcherna endast en förlust.

Läget i lagen

Linköping saknade senast mot Brynäs Eddie Larsson och Sebastian Karlsson. Däremot var Jakob Lilja tillbaka och svarade för en assist.

Mot Malmö saknade Växjö Daniel Rahimi, Liam Reddox, Martin Lundberg och Noah Welch.

Noterbart Linköping:

  • #40 Ken Andre Olimb gjorde två poäng (1+1) i senaste matchen mot Brynäs. Brorsan #46 Mathis Olimb noterades också för ett mål och en assist senast. Bröderna har dock gått poänglösa från de tre tidigare mötena mot Växjö.
  • Linköping är ett av seriens tekningsstarkaste lag, östgötarna hamnar på en fjärdeplats totalt med en tekningsprocent på 51,58.
  • #13 Andrew Gordon har gjort tre mål på de tre tidigare mötena mot Växjö, Gordon har dock gått poänglös i fem raka matcher.

Noterbart Växjö:

  • #30 Viktor Fasth har, tillsammans med Örebros Eero Kilpeläinen, noterats för flest nollor denna säsong. Sex nollor på 32 matcher.
  • Växjö Lakers släpper in minst mål av alla i SHL, 103 insläppta mål på 51 matcher ger ett snitt på drygt två mål per match.
  • #40 Elias Pettersson har bäst plus/minus i hela ligan och har varit inne på 38 mål framåt och tolv baklängesmål, vilket ger en plus/minusstatistik på +26.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCVLH.