• Huvudsponsorer

Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Hemma
Linköping
LHC
Borta
HV71
HV71

Linköping till kvartsfinal - HV71 utslaget

14 mars 2018 21:35
Åttondelsfinal 2

Linköping säkrade en kvartsfinalplats under onsdagen efter att ha besegrat HV71 med 3-2 och därmed vinner åttondelsfinalen mot HV71 med 2-0 i matcher. Därmed är säsongen slut för de regerande mästarna.


Det var bra tryck på läktarna när Linköping och HV71 skrinnade in på isen till den andra åttondelsfinalen. Det syntes också att det var två laddade lag som gjorde upp, för det var bra fart från start och hemmalaget fick inledningsvis in bra press på HV71.

Gästerna kom dock in i spelet mer och bjöd på flera fina och snabba spelvändningar som vållade Linköping problem. Det var trots detta Linköping som fick första noteringen i målprotokollet.

I en snabb kontring höll sig Mathis Olimb framme och stötte in 1-0 från nära håll i en första period som hade det mesta.

Hetsig matchbild

I slutet av den första perioden skadades Lawrence Pilut i HV71 efter en tung tackling av Emil Sylvegård. Ingen utvisning då, och det skapade irritation hos gästerna som drog på sig mängder med utvisningar.

Linköping tog tillvara på det och Chad Billins prickade in 2-0 i spel fem mot tre. HV71 fick dock kort därefter in en reducering till 2-1 genom Bill Sweatt, men Kristian Näkyvä kunde snabbt öka på ledningen till 3-1 när han pricksköt in pucken i det vänstra krysset.

"Monstret" stod på huvudet

HV71 satsade allt framåt i den tredje perioden och pressade på, men de lägen man skapade stod Jonas Gustavsson pall för. Hemmamålvakten stod för en klassinsats i målet denna afton. Linköping bjöd också upp på ett urstarkt försvar i den tredje perioden och HV71 hade svårt att komma till lägen.

Reduceringen till 3-2 kom - men det dröjde. Bara 23 sekunder kvar när Max Wärn styrde in pucken i nät. Närmare än så kom man inte, utan Linköping höll undan och är klara för kvartsfinal.

– Det här är den roligaste tiden på året och vi gör två riktigt bra matcher som tar oss vidare, sa Jonas Gustavsson i Linköping till C More.

– Det är en jämn match men det är effektiviteten som avgör kvällens match. Vi har öppna lägen men får inte dit pucken. En stor besvikelse att säsongen är slut nu, sammanfattade HV71:s tränare Johan Lindbom till C More.