• Huvudsponsorer

Hemma
Linköping
LHC
Borta
HV71
HV71

Fördel Linköping - HV71 hoppas på bortastyrkan

14 mars 2018 11:30
Åttondelsfinal 2

Med siffrorna 3-1 kopplade Linköping i måndags greppet om åttondelsfinalen. Nu krävs det att HV71 också förlänger bortatraditionen i rivalmötet - annars är de regerande mästarnas säsong över.


Senaste matchen

Utpekade som formsvaga på förhand, men när pucken släpptes i Kinnarps Arena var det Linköping som trampade ifrån direkt. Östgötarna stod för en imponerande start i bortamötet och Jakob Lilja sköt 0-1 redan efter tre minuters spel. Andrew Gordon fyllde knappt tre minuter senare på och dubblade Linköpingsledningen, innan Pierre Engvall gav HV71 kontakt.

Jönköpingslaget tog efter en chansmässigt blek första period över i mittenakten - utan att få utdelning. Kvitteringsmålet jagades även i tredje, men Jonas Gustavsson stängde igen med fina räddningar och sju minuter från slutet kom avgörandet. Derek Roy skickade då 1-3 i nät och Linköping tog hem den första ronden. Det innebar östgötarnas nionde raka vinst i Kinnarps Arena, samt det femte rivalmötet med HV71 denna säsong som slutat med bortaseger.

Citat

– Vi gjorde de här smågrejerna lite bättre än vad HV gjorde. Vi kom ut jäkligt starkt och jobbade tillsammans hela matchen in. Det som avgjorde tror jag, sade Adam Ginning till Linköpings hemsida om det första kvartsfinalmötet.

– Det var en tuff match, många kamper därute och mycket 50-50-puckar. De vann lite för många kamper mot oss och det gjorde att de vann. Vi fokuserar på det som vi gjorde positivt och vi skapade mycket chanser i andra och tredje, kommenterade Lawrence Pilut för HVTV.

Läget i lagen

Linköping hade både Eddie Larsson och Almen Bibic tillbaka till måndagens slutspelsstart. Den viktiga backduon klockades för mycket speltid, dessutom stod Bibic för en assist.

Skadelistan hos HV71 är mer oförändrad. Namn som Kristofer Berglund, Topi Jaakola, Dylan Reese och Alexander Ytterell har varit borta i månader. Nyss comebackande guldmålvakten Linus Söderström har även fått ett bakslag och missat de två senaste matcherna.

Noterbart Linköping

– När det krävdes som allra mest klev lagets frontfigurer fram. Trion med Andrew Gordon, Derek Roy och Jakob Lilja noterade alla 1+1 i bortamötet och kedjan stod för samtliga tre mål.

– Jonas Gustavsson hade en fin måndagskväll i Kinnarps Arena med 19 räddade skott.

Noterbart HV71

– På 119 spelade matcher i SM-slutspelet har Martin Thörnberg nått upp i 72 poäng. HV71-kaptenen är en av de som behöver visa vägen ikväll.

– Målet i måndags förlängde Pierre Engvalls fina poängsvit som nu sträcker sig över sex raka matcher.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCHV71.