Luleå vände, vann och tvingade fram ett avgörande

14 mars 2018 21:40
Åttondelsfinal 2

Luleå åkte ner till Gävle med kniven mot strupen - och levererade. I Gavlerinken Arena vände Luleå ett 1-0 underläge till seger med 1-2 efter att lagets målskyttar, Patrick Cehlin och Robin Kovacs klivit fram.

Luleå kom till Gävle piskat att vinna och hade mycket puck i den första perioden. Gästerna satte in en hög press på Brynäs som stundtals hamnade i problem, men Luleå lyckades inte skapa några riktigt heta lägen.

Istället var det Brynäs som skapade det mest farliga, och det var också Brynäs som satte matchens första puck i nät. I ett fint samspel serverade Linus Ölund kaptenen Jacob Blomqvist som från nära håll kunde stöta in 1-0 i powerplay.

Brynäs hade sedan bra tryck i början av den andra perioden mot Luleå och man skapade en del oreda framför Filip Gustavsson i gästernas kasse. Allt eftersom kom dock Luleå in i spelet och direkt från utvisningsbåset stack Patrick Cehlin fram, skottfinatde ner David Rautio och prickade in 1-1.

– Det ser helt okej ut. Vi har mycket puck i matchen, men det händer inte så mycket. Vi måste in framför deras kasse mer, sa målskytten till C More efter två perioder.

Iskall Kovacs avgjorde

Den tredje perioden hann knappt börja innan Luleå satt i förarsätet. Robin Kovacs snodde pucken i egen zon, skrinnade sig fri och lurade ner David Rautio innan han sprätte in 1-2 med en backhand.

Efter det målet så var det Luleå som kontrollerade spelet och Brynäs hade svårt att komma till långa anfall och klara lägen. Hemmalaget tog ut målvakten mot slutet och pressade på men Luleå höll undan, vann med 1-2 och tvingade därmed fram en helt avgörande match på fredag i Norrbotten.

– Första perioden är sådär, men både andra och tredje perioden dominerar vi, så det är rättvis vinst för oss, sa Luleås Robin Kovacs till C More.