Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Luleå
LHF

Kvartsfinalplatsen hägrar för Brynäs

14 mars 2018 11:30
Åttondelsfinal 2

Efter ett sent avgörande i Coop Norrbotten Arena har Brynäs kopplat greppet om kvartsfinalplatsen i åttondelsfinalen mot Luleå. Nu kan matchbollen slås in vid seger i hemmaborgen.


Senaste matchen

I en mycket jämn första åttondelsfinal drpg Brynäs det längsta strået i Coop Norrbotten Arena. Lagen följdes åt målmässigt fram till slutminuten av matchen då Juuso Ikonen avgjorde för gästerna med endast 28 sekunder kvar att spela.

Ett tungt, psykologiskt och viktigt mål för Brynäs i en match där annars Luleå hade mest puck.

Nu vänder matchserien till Gävle och Gavlerinken Arena. Där brukar Brynäs ha lätt för Luleå, och för Luleås del finns det inte något annat än vinst som räknas om säsongen ska hållas vid liv. Noterbart är dock att Brynäs vunnit 13 av de 14 senaste matcherna i Gävle mot just Luleå.

Citat

– Det var viktigt att vi jobbade av våra boxplay. Vi hade bra tålamod matchen igenom och jobbade på i defensiven. Skön vinst, men nu måste vi ta en till, summerade Brynäs Juuso Ikonen till C More efter slutsignalen.

– Överlag gör vi en ganska dålig match. Det är den andra perioden som är bra då vi spelar som vi ska, maler på och trycker tillbaka Brynäs, men i den första och tredje perioden blir vi lite små i spelet och låter Brynäs vända spelet på oss istället, sa tvåmålsskytten Johan Harju i Luleå till klubbens hemsida efter matchen.

Se också presskonferensen med de båda tränarna här.

Läget i lagen

Brynäs har Lucas Carlsson avstängd. I övrigt saknades Aaron Palushaj, Daniel Paille och Daniel Mannberg i senaste matchen. Jörgen Sundqvist är tillbaka efter att ha varit avstängd senast.

Luleå hade full trupp att tillgå senast, och det ser ut att bli samma lag under onsdagen.

Noterbart Luleå

  • #24 Johan Harju bjöd på två mål i den senaste matchen.
  • Senast Luleå vann mot Brynäs i Gävle var 27 oktober 2012.
  • #36 Emil Larsson har gått poänglös i fem raka matcher.

Noterbart Brynäs

  • Brynäs har aldrig åkt ut mot Luleå i ett slutspel.
  • #14 Johan Alcén har gjort 6 poäng på 5 matcher mot Luleå.
  • Brynäs har förlorat 7 av sina 8 senaste hemmamatcher.

Kom ihåg

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFLHF.