BIF

Brynäs till kvartsfinal efter drömstart mot Luleå

16 mars 2018 21:43
#LHFBIF

Säsongen fortsätter för Brynäs. Efter en dramatisk avslutning i det avgörande mötet med Luleå kunde bortalaget vinna med 4–2 och därmed gå vidare till kvartsfinal i SM-slutspelet 2018. Där väntar nu Växjö.

Mycket stod på spel när Luleå och Brynäs skulle göra upp om den sista kvartsfinalplatsen i SM-slutspelet. Mest is i magen hade då Brynäs, som också fick maximal utdelning för det. Det tog knappt fyra minuter innan Juuso Ikonen satte dit ledningsmålet förbi Luleåmålvakten Filip Gustavsson från nära håll.

Bara 21 sekunder senare kom 2–0 då Ryan Gunderson slog in pucken på volley efter en snabb spelvändning. Därmed byttes Filip Gustavsson ut mot Joel Lassinantti. Sakta men säkert tog Luleå sedan in sig spelmässigt i matchen, men David Rautio i Brynäskassen såg till att tvåmålsledningen stod sig åtminstone perioden ut.

Ikonen tvåmålsskytt

Luleå drog lärdom av första perioden och kom ut som ett helt annat lag i den andra. Men det hjälpte inte när Brynäs Aaron Palushaj, som var spelsugen efter sin skada, drog iväg i en snabb kontring och assisterade Juuso Ikonen för andra gången i matchen.

Trots bakslaget lyckades Luleå komma med nästa svar då Emil Larsson stötte in ett reduceringsmål från nära håll, i en period som var av högsta underhållningsvärde.

– Det är kul där ute. Så här ska hockey vara, sa Luleås målskytt Emil Larsson till CMore efter andra perioden.

Möter Växjö i kvartsfinal

Stärkta av reduceringsmålet satsade Luleå allt för att vinna i den tredje perioden. Hoppet tändes ännu mer när Robin Kovacs gjorde mål efter en tung anstormning från Luleå. David Rautio såg dock till att förlänga säsongen för Brynäs, för något mer mål blev det inte att jubla åt. Istället satte Linus Ölund 4–2 i tom bur och saken var klar.

– Nu är det sju matcher mot Växjö där vi ska göra allt vi kan för att vinna fyra. Vi siktar på att gå hela vägen, sa Linus Ölund till CMore efter slutsignalen.