Hemma
Luleå
LHF
Borta
Brynäs
BIF

Avgörandet väntar - Luleå eller Brynäs till kvartsfinal?

16 mars 2018 11:30
Åttondelsfinal 3

Efter två raka bortasegrar är nu åttondelsfinalen mellan Luleå och Brynäs framme vid en tredje, helt avgörande match. Allt ställs på sin spets i Coop Norrbotten Arena när sista kvartsfinallaget ska utses.


Senaste matchen

Med kniven mot strupen lyckades Luleå vinna mot Brynäs i Gävle med 2-1. Det var Luleås första seger i Gavlerinken Arena sedan hösten 2012. En tung seger för självförtroendet som har gett åttondelsfinalen en helt avgörande match i Norrbotten och Coop Norrbotten Arena.

Senaste matchen var precis som den första åttondelsfinalen. Tät, tuff och jämn. Brynäs hade ledningen, men Luleå lyckades vända efter att målskyttarna Patrick Cehlin och Robin Kovacs klivit fram.

Citat

– Första perioden var sådär, men både andra och tredje perioden dominerade vi i, så det var en rättvis vinst för oss, sa Luleås Robin Kovacs till C More efter matchen.

Brynäs tränare Tommy Sjödin var naturligtvis besviken över att hans lag missat matchbollen på hemmaplan, men såg fram emot det avgörande mötet i Luleå under fredagen.

– Vi har varit bra borta på slutet och vi håller oss bättre till vår gameplan borta än hemma, ss Brynäs tränare till C More.

Läget i lagen

Luleå fick klara sig utan Nils Lundqvist och Niklas Olausson senast. Båda var då sjuka och det återstår att se om någon av dessa är frisk till fredagens match. Daniel Sondell är avstängd.

Brynäs fick två skador i senaste matchen på Johan Alcén och Ludvig Nilsson. Sedan tidigare saknades Daniel Mannberg, Aaron Palushaj och Daniel Paille. Lucas Carlsson är tillbaka i laget efter avstängning.

Noterbart - Luleå

  • Luleå har nu 2 raka hemmaförluster. Inte någon gång under säsongen har Luleå förlorat 3 raka hemmamatcher.
  • #71 Patrick Cehlin är enda spelaren i Luleå som gjort poäng i båda åttondelsfinalerna.
  • Det väntas bli mycket folk till fredagens match.

Noterbart - Brynäs

  • #44 Jacob Blomqvist har nu gjort poäng i 5 raka matcher.
  • #31 Jonathan Granström har bara gjort 4 poäng sedan den 4 januari.
  • Brynäs har gjort mål i samtliga bortamatcher denna säsong.

Kom ihåg

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFBIF.