Mäktig vändning när Frölunda utjämnade

21 mars 2018 21:35
Kvartsfinal 2

Trots en urstark Malmöstart och en tvåmålsledning med mindre än halva den tredje perioden kvar att spela, skulle Frölunda plocka med sig segern i Skåne. Gästerna stod för en mäktig vändning och utjämnade således matchserien till 1-1.

Det var Frölunda som inledde starkt senast. På onsdagskvällen var det omvända roller. Malmö vann skotten med den första perioden med hela 17-2, men det var trots det gästerna som var först med att få jubla. Efter att ha missat öppet mål kunde Joel Lundqvist kort därefter revanschera sig och hänga in 1-0 högt bakom Oscar Alsenfelt. Malmö drog inte ner på farten och skulle vända på tillställningen innan paussignalen ljöd. Först sprätte Erik Forssell in pucken ur snäv vinkel och med mindre än två minuter kvar avslutade Lukas Haudum ett klassanfall till 2-1 för hemmalaget.

– Vi sa att vi skulle köra som fan inför matchen. Det finns inget att förlora, vi leder med 1-0 i serien och det är vi som bestämmer. Vi får inte backa nu utan fortsätta att köra på, summerade Malmös Lukas Haudum i C More i pausen.

Gästerna från Göteborg kom in i den andra perioden som ett helt nytt lag. Inte helt ologiskt kom då också 2-2-pucken när Mats Rosseli Olsen hittade fram till Adam Almquist som smög in bakom Malmöförsvaret i slottet och skickade in kvitteringen bakom Alsenfelt. Frölunda fortsatte att mata på och etablera tryck i offensiv zon medan Malmö blev tillbakapressade. Till slut åt sig även hemmalaget in i matchen och skapade möjligheter, men 2-2 stod sig perioden ut.

Tung Frölundaforcering

Tredje perioder i Malmö Arena har varit minnesvärda tidigare under säsongen. Så skulle fallet även bli på onsdagsaftonen, men denna gång till Frölundas glädje. Malmö satte sig först i en 3-2-ledning genom Robin Alvarez och efter Rhett Rakhshanis fräcka mål till 4-2 satt hemmalaget i ett ypperligt läge. Men då skulle istället Frölundas vändning komma.

Sebastian Stålberg satte knappa minuten senare reduceringen och när Carl Grundström tryckte in pucken via köksvägen ytterligare kort därpå var det utjämnat. Frölunda satte full fart framåt och fick dessutom en utvisning - och väl där klev Rasmus Dahlin fram. Simon Hjalmarsson spelade fram från postion bakom förlängd mållinje och supertalangen Dahlin kunde med ett direktskott hänga in 4-5 för gästerna. Trots en tung forcering och flera farliga lägen från nära håll från Malmö, kunde Frölunda hålla undan och utjämna matchserien till 1-1.

– Riktigt skönt. Det är en väldigt tight serie det här och det är små marginaler som avgör. Vi är tillbaka på banan nu och har nytt självförtroende till nästa match, summerade Frölunas Rasmus Dahlin till C More efter slutsignalen.