21 mars 2018 11:30
Kvartsfinal 2

Malmö kopplade greppet om Frölunda senast mycket tack vare en storspelande Oscar Alsenfelt mellan stolparna. Nu har göteborgarna chans att ta revansch när kvartsfinalserien vänder till Malmö Arena för möte nummer två.

Senaste matchen

Trots att det var Frölunda som dominerade stundtals i hemmaborgen under måndagen kunde Malmö ta kommandot i matchserien. Mycket tack vare en storspelande Oscar Alsenfelt. I mittenakten var de båda lagen produktiva och inom loppet av 95 sekunder hade Malmö gjort två mål och Frölunda ett, när Lars Bryggman, Robin Alvarez och Victor Olofsson noterades som målskyttar. Göteborgarna fortsatte att dominera i den sista perioden och hade ramträffar och flera vassa kontringar, men Alsenfelt såg till att resultatet 2-1 stod sig matchen ut och Malmö kunde skaffa sig en 1-0-ledning i denna matchserie. En matchserie som Frölunda nu vill kvittera.

Citat

– Det är en ganska svag period från oss tycker jag. Speciellt första tio, då är det mycket Frölunda. Sista tio blir bättre, men i får steppa upp till den tredje. Vi måste försöka hålla i pucken i deras zon längre, summerade Malmös Lars Bryggman efter den andra perioden.

– Det känns som att varje gång man är här är de första tio ett bombardemang. Reder man ut det får man en positiv känsla istället. Idag fullföljer vi det, sa Oscar Alsenfelt efter slutsignalen till C More.

Läget i lagen

Malmö saknade i det senaste mötet Nichlas Hardt samtidigt som Frölunda saknade Ponthus Westerholm.

Notera att Malmö:

• #10 Robin Alvarez svarade för ett av Malmös mål senast och har nu gjort tre mål på de tre senaste matcherna.
  • #63 Fredrik Händemark avslutade serien med att göra tre mål på de tre avslutande matcherna. I senaste mötet gick han mållös men svarade för en assist.
  • Förra säsongen tog sig skåningarna hela vägen till semifinal, men fick se sig besegrade av de regerande mästarna HV71 med 4-1 i matcher.

Notera att Frölunda:

• #3 Carl Grundström avslutade serien på ett strålande vis och svarade för åtta mål och två assist på de sista åtta matcherna i serien. Nu är han på jakt efter slutspelets första poäng 2018.
  • Skytteligavinnaren #11 Victor Olofsson fortsätter att producera mål, ett mål senast och tre mål på de två senaste matcherna.
  • Under förra säsongen tog även Frölundas resa slut i semifinalen efter att Brynäs vunnit med 4-3 i matcher.