Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Malmö
MIF

Frölunda vände och vann - igen

23 mars 2018 21:25
Kvartsfinal 3

Frölunda har tagit kommandot i kvartsfinalserien mot Malmö efter segern på fredagskvällen. Göteborgarna stod ännu en gång för en vändning i den tredje perioden, där Max Friberg klev fram och blev matchhjälte i Scandinavium.


Den inledande perioden i Scandinavium bjöd inte på några allt för farliga målchanser. Båda lagen agerade solitt i sitt försvarsspel och det dröjde till det absoluta slutskedet innan drabbningen tände till på riktigt. Stefan Warg skickade iväg en puck som efter en studs på Frölundaback ställde Johan Gustafsson, varpå Johan Olofsson kastade sig fram och skickade in sitt första slutspelsmål i karriären. I periodens absolut sista sekund var Ryan Lasch så när på att vispa in en kvittering när han fick pucken precis intill Jonas Gunnarssons vänstra stolpe. Gunnarsson som klev in istället för krasslige Oscar Alsenfelt och gjorde en ytterst solid insats på fredagskvällen.

"Fortsätta ta smarta beslut"

Mittenakten i Göteborg var av samma karaktär. De stora chanserna lyste med sin frånvaro fram till slutskedet av perioden, då Frölunda började få allt längre anfall mot ett annars starkt Malmöförsvar. Närmast var Jan Mursak vars skott från nära håll inte överlistade Jonas Gunnarsson som var snabb i sin sidledsförflyttning.

– Vi spelar smart, det är väl först i slutet när de får lite längre anfall på oss som vi blir trötta. Vi måste fortsätta vårda pucken och ta smarta beslut där ute, summerade Johan Olofsson till C More i pausen.

Likt i Malmö Arena senast skulle Frölunda komma tillbaka - och vända. Redan efter halvminuten in i den tredje fick man chansen i spel fem mot fyra och väl där smällde Carl Grundström in kvitteringen efter pass från Ryan Lasch.

Frölundas fjärdeformation vass

Målet öppnade upp matchen och det började per omgående att skapas mer chanser åt båda hållen. Piggast var helt klart Frölundas fjärdekedja med Max Friberg i spetsen - och det var också Friberg som skulle kliva fram och fullborda hemmalagets vändning. John Nybergs skott tog i masken på Jonas Gunnarsson och studsade ut - och från nära håll kunde Friberg trycka in ledningsmålet som först efter videogranskning godkändes.

Malmö hade bud på kvittering i sin slutforcering, men något förlängningsdrama i Göteborg blev det inte. Frölunda kunde hålla undan och således ta ledningen i matchserien.

– Vi har jättemycket hjälp av fansen där ute. Man blir aldrig riktigt trött när man har de i ryggen. Givetvis skönt att vara i ledningen i serien, men det har varit tre benhårda fighter och imorgon är det bara att ladda om på träningen och inte sitta och vara nöjd med den här segern, sade Frölundas segerskytt Max Friberg till C More efter slutsignalen.