MIF

Frölunda söker revansch i hemmaborgen

23 mars 2018 11:30
Kvartsfinal 3

Frölunda stod för en riktig krigarinsats senast mot Malmö när de vände ett 2-4-underläge till vinst med 5-4. Nu vänder kvartsfinalserien tillbaka till Göteborg, där hemmalaget förlorade senast och hoppas nu på revansch för att koppla taget om denna matchserie.

Senaste matchen

Frölunda stod för en riktig supervändning i Malmö Arena under onsdagen. Gästerna var utspelade i den första perioden med 17-2 i skott, trots detta stod det 2-1 och det var gästerna och Joel Lundqvist som öppnade målskyttet. Göteborgarna kvitterade i mittperioden men när Malmö gick upp till en 4-2-ledning i inledningen av tredje tvingades Frölunda ta sig i kragen. Först reducerade Sebastian Stålberg bara 45 sekunder efter Rhett Rakhshanis 4-2-mål. En minut och 17 sekunder senare kvitterade Carl Grundström. Båda lagen hade ypperliga lägen att avgöra matchen och både Oscar Alsenfelt och Johan Gustafsson hade att göra i mål. Avgörandet kom sedan när Rasmus Dahlin med ett direktskott från tekningscirkeln kunde göra 5-4 med drygt två minuter kvar av matchen. Malmö fortsatte att sätta press men resultatet stod sig matchen ut.

Citat

– Riktigt skönt. Det är en riktigt tight serie det här och det är små marginaler som avgör. Vi är tillbaka på banan nu och har nytt självförtorende till nästa match. Nu är det bara att ladda om, sade Rasmus Dahlin till C More efter matchen senast.

– Det är en skitrolig match att spela. Det är två lag som verkligen försöker utmana varadra och spela rolig hockey, sa Malmös Stefan Warg efter den andra perioden i onsdags.

Läget i lagen

Frölunda har kommit till spel med samma uppställning i båda de tidigare mötena, den enda som saknats är Ponthus Westerholm.

Malmö har också haft samma manskap under kvartsfinalen, Nichlas Hardt, Cristopher Nihlstorp och Carl-Johan Lerby är skadade sedan tidigare. Dessutom saknas Lars Bryggman som åkte på en skada senast. Marcus Sylvegård kliver in som extraforward skriver Malmö på sin hemsida.

Noterbart Frölunda:

• #26 Rasmus Dahlin svarade för det matchavgörande målet senast och även för en assist.
  • #20 Joel Lundqvist skrev även han in sig i målprotokollet senast med ett mål, detta efter att ha varit mållös sedan den 25 januari.

Noterbart Malmö:

• #11 Lukas Haudum gjorde säsongens första mål i Malmötröjan senast mot Frölunda.
  • #49 Rhett Rakhshani skrev in sig i målprotokollet igen under onsdagen efter att ha gått mållös sedan den 10 februari.