Storseger för Skellefteå - utökade i matchserien

21 mars 2018 21:55
Kvartsfinal 2

Skellefteå utökade matchserien med Färjestad till 2-0 efter storsegern hemma i Västerbotten. I en grinig och känsloladdat tillställning gick hemmalaget segrande ur duellen med klara 5-0 - när målvakten Joni Ortio ännu en gång stod för en solid insats.

Det var grinigt, känslofyllt och av riktig slutspelskaraktär. Mötet mellan Skellefteå och Färjestad inleddes intensivt och med flera fina möjligheter åt båda håll - och det första måljublet i Västerbotten kom från Färjestadhåll. Efter en rörig situation framför Joni Ortio såg gästerna ut att ha tagit ledningen, men efter en videogranskning av domarteamet dömdes målet bort. Istället kunde Skellefteå ta ledningen när Joakim Lindström fullständigt bombade in 1-0 några minuter därpå efter att Pär Lindholm droppat pucken strax innanför offensiv blå. Något senare kom också 2-0 genom Tim Söderlund - en ledning som stod sig i en annars utvisningsrik period.

"Vi börjar fuska"

I mittperioden skulle Skellefteå dra ifrån ordentligt - och lagets 3-0-puck var en riktigt spektakulär sådan. I powerplay gick Johan Rynos klubba av i ett skottögonblick och i sin färd med pucken ner i egen zon passade han med skridskon istället fram till Pontus Petterström som kunde hänga in trean. Färjestad matade på och skapade flera chanser mot Joni Ortio, medan Skellefteå ofta kom till snabba omställningar. Halvvägs in i mittenakten kom också 4-0 genom Adam Pettersson och därefter var det allt som oftast hemmalaget som styrde i offensiven.

Tidigt i den tredje perioden fick Färjestad chansen att skapa kontakt. Efter bara en minut visades Filip Berglund ut för en holding och gav gästerna ett powerplay - men Joni Ortio stod återigen för en solid insats i hemmamålet. Några Färjestadmål blev det nämligen inte och istället kunde Joakim Lindström fastställa slutresultatet till 5-0 efter att återigen ha blivit framspelad av Pär Lindholm.

– Det påminner lite om matchen hemma hos oss senast. Tidigt underläge med två mål som vi inte orkade ta igen. Vi börjar fuska och då är det svårt att vinna med spelet vi spelar just nu, summerade Färjestads Alexander Johansson i C More efter slutsignalen.