• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Brynäs
BIF

Fasth med nolla - Växjö vann klart

22 mars 2018 21:55
Kvartsfinal 3

Med en urstark mittperiod knäcktes Brynäs i Vida Arena. Viktor Fasth stängde igen bakåt och Eric Martinsson låg bakom det mesta offensivt i Växjös storseger.


Kvartsfinalserien vände tillbaka till ruta ett. Vida Arena öppnade upp igen och den här gången stod Brynäs upp ordentligt i matchinledningen. Visserligen var det Växjö som satte tonen spelmässigt och som förde spelet under stora delar av den första perioden, men gästerna höll fortet. Chansmässigt var det länge låst och den första riktiga möjligheten gick till Brynäskaptenen Jacob Blomqvist.

Växjö lyckades bryta igenom ett par gånger, bäst personifierat av Dennis Rasmussen som trampade rakt emellan två Brynäsförsvarare till ett fint läge. I en mållös första akt var det gästerna som skapade mest i offensiv väg. Allra närmast ett ledningsmål var dock Växjö och Andrew Calof, som i en rapp attack prickade ribban bakom David Rautio.

Inte ett skott mot eget mål: "En kanonperiod"

I mittenakten fick Växjö chansen att inleda i numerärt överläge och någonstans där etablerade laget matchbilden. Det var konstant press mot offensiv zon som gällde och med 7.40 spelat kom till sist ledningsmålet. Bara tio sekunder in i sitt fem mot fyraspel sköt Eric Martinsson 1-0 från backposition, ett mäktigt skott som blev starten på segerrycket.

För bara halvminuten efter Martinssons fullträff fyllde Dennis Rasmussen på genom att vispa tvåan i nät. Växjö var inte nöjda där, utan fortsatte att mala på mot ett Brynäs som blev fast långa stunder i egen zon. När gästerna drog på sig en utvisning small det även igen bakom Rautio. Robert Rosén behövde bara sju sekunder i spelformen för att hitta det bortre krysset till 3-0.

De klara siffrorna speglade också mittperioden väl, för när lagen gick av isen var det med 16-0 i skott till Växjö. Brynäs reste sig sedan i slutperioden och hotade en del framåt. Viktor Fasth släppte trots det ingenting förbi sig och i slutminuterna lekte Linus Fröberg in 4-0 i öppen målbur. Seger alltså till Växjö, mycket tack vare den fenomenala andra perioden.

– Den var fantastisk från start till mål. Man skulle vilja spela så i 60 minuter varje match. En kanonperiod, berömde Robert Rosén i intervju med C More.