Hemma
Växjö
VLH
Borta
Brynäs
BIF

Växjö vill studsa tillbaka

22 mars 2018 11:30
Kvartsfinal 3

Powerplay blev nyckeln när Brynäs besegrade seriesegrarna och utjämnade matchserien senast. Nu vänder den tillbaka ner till Växjö och Vida Arena - där hemmalaget siktar på att studsa tillbaka och återta kommandot.


Senaste matchen

Efter den solida segern hemma i Vida Arena åkte Växjö upp till Gävle och Brynäs för att utöka matchserien. Smålänningarna tog också ledningen genom Tuomas Kiiskinen i spel fem mot fyra - men därefter skulle Brynäs komma tillbaka och vända. Först hängde Linus Ölund in kvitteringen drygt två minuter från den första pausvilan och inom loppet av sju minuter in i mittenakten hade hemmalaget gått upp i en tvåmålsledning.

Växjö matade på och reducerade siffrorna till 3-2 innan Simon Bertilsson sent i den andra klev fram och återigen gav Brynäs en solid plats i förarsätet. Närmare än Andrew Calofs 4-3-mål i tredje kom inte gästerna och Brynäs hade knäckt seriesegrarna och således utjämnat matchserien till 1-1. Och det var framförallt tack vare Gävlelagets starka powerplay som segern kunde ros i hamn. Samtliga fyra fullträffar kom i numerärt överläge - och av de totalt sju mål som gjordes i matchen var sex av dem i powerplay.

Citat

– Jag lägger det här bakom mig och ser fram emot torsdag... Nej, men jag tycker att vi är väldigt långsamma i vårt spel idag med pucken. Vi har en enhet under matchens gång som håller uppe den intensitet som vi vill ha, resonerade Växjötränaren Sam Hallam i C More efter matchen senast.

– Vi vinner den här matchen rättvist. Nu är vi inne i den här bubblan. Jag är inte orolig över att vi inte ska klara av att fortsätta, slog Brynästränaren Tommy Sjödin fast efter vinsten senast.

Läget i lagen

#88 Adam Brodecki saknades i smålänningarnas lag för andra matchen i följd senast. I Brynäs har skadorna varit många. Senast saknades fortsatt #31 Jonathan Granström, #14 Johan Alcén, #5 Lukas Kilström och #33 Elias Fälth.

Notera att - Växjö

– #22 Janne Pesonen var glödhet senast. Ett mål, en assist och fyra skott från finländarens klubba. Pesonen har gjort flest poäng i Växjö (ett mål och två assist) så här långt. – Växjö tekar bäst så här långt i slutspelet, med en procent på 62,60.

Notera att - Brynäs

– #40 Jesper Jensen noterades för två assist och vann 57.14% av tekningarna mot Växjö senast. – #44 Jacob Blomqvist, #61 Juuso Ikonen och #36 Linus Ölund har alla gjort fem poäng vardera så här långt i slutspelet. Den förstnämnde har dessutom skjutit flest skott på mål i hela slutspelet (tillsammans med Linköpings Chad Billins) - elva stycken.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHBIF.