Malmö höll undan mot Frölunda

25 mars 2018 17:35
Kvartsfinal 4

Det är helt jämnt mellan Malmö och Frölunda efter fyra ronder i SM-slutspelet, och det var nästan helt jämnt när de möttes i Malmö på söndagen. Men till slut kunde hemmalaget dra ifrån och vinna med 3–1 efter en explosiv start.

Kvartsfinalserien mellan Malmö och Frölunda har varit lika jämn som underhållande, och det fjärde mötet blev inget undantag. Malmö, som gick in för att kvittera matchserien, kom som skjutna ur en kanon till nedsläpp, vilket gav resultat. Redan efter 17 sekunder kom det första numerära överläget, och där kom 1–0 genom Frederik Storm.

Malmö stormade vidare och det dröjde bara några minuter innan Nils Andersson pangade in 2–0, även det i numerärt överläge.

– Jag försöker bara få skottet ovanför axlarna på målvakten, sa Nils Andersson till CMore efter den första perioden.

Historien nära att upprepa sig

Den som har följt matchserien vet att Frölunda har vänt underläge till seger mot Malmö två gånger om. Det var därför ett till synes hoppfullt bortalag som klev ut till den andra perioden, där Malmös övertag kom av sig lite. Till slut kom även reduceringsmålet genom Victor Olofsson några minuter innan periodpaus.

Frölundas hungriga kvitteringsjakt kom att prägla hela den tredje perioden. Malmö såg stundtals tröttkört ut, men efter en gedigen kämpainsats kunde hemmalaget hålla undan och vinna med 3–1 efter ett sista mål i tom kasse av Kim Rosdahl. Därmed går den här kvartsfinalserien in i det femte mötet vid ställningen 2–2 i matcher.