Växjö tryckte till Brynäs - leder med 3-1 i matcher

24 mars 2018 17:15
Kvartsfinal 4

Växjö höll i pucken, och skapade läge på läge mot Brynäs. Ändå satt segern långt inne när Växjö vann med 3-5 i Gavlerinken Arena.Växjö har nu skaffat sig slagläge med ledning 3-1 i matcher.

Med vind i seglen klev Växjö in i Gavlerinken Arena och tog tag i spelet. Man ägde mycket puck, och pepprade skott mot Linus Fernström i hemmaburen. Men Brynäs visade prov på styrka och offervilja i egen zon, och såg till att många av Växjös skott kom utifrån.

Brynäs låg på försvar och satsade på snabba omställningar när tillfälle gavs. Och på en precis passning av Aaron palushaj kunde Johan Alcén skrinna igenom och pricka in 1-0 mellan benen på Viktor Fasth.

– Växjö kan skjuta hur mycket som helst, det är de farliga skotten som räknas till slut ändå, sa Alcén till C More i paus.

MVäxjö fortsatte att dominera spelmässigt i den andra perioden och tidigt skulle 1-1 komma. Janne Pesonen levererade till Linus Fröberg som direktsköt in kvitteringen.

Men Brynäs svarade upp. Hemmalaget som var hyperfarligt i powerplay kom att återta ledning. Kevin Clark stod på rätt plats i numerärt överläge och satte 2-1 för Brynäs. Glädjen blev dock kortvarig då Tuomas Kiiskinen i bytet efter smällde in 2-2 via ribban.

Imponerande vändning av Lakers

Brynäs fick en smakstart på den tredje perioden med ett tidigt ledningsmål till 3-2 genom jacob Blomqvist. Men efter det var det Växjös match. Brendan Shinnimin stötte in 3-3 från nära håll och kort därefter satte Robert Rosén 3-4 efter ett fint anfall.

Växjö spelade ut - Brynäs orkade inte hänga med, och när Elias Pettersson skickade in 3-5 i nättaket var matchen avgjord. Växjö vann skotten med imponerande 48-17 och visade sin styrka och leder nu med 3-1 i matcher.