Kvartsfinalen vänder tillbaka till Gavlerinken Arena

24 mars 2018 10:00
Kvartsfinal 4

Växjö har 2-1 i matcher och det har enbart varit hemmasegrar i kvartsfinalen mot Brynäs hittills. Något som talar för Gävlelaget när de under lördagen ska försöka få hål på Viktor Fasth och Växjö - ännu en gång inför hemmapubliken.

Senaste matchen

Till en början var det Växjö som förde spelet under stora delar av den första perioden senast. Men Brynäs var fortfarande med i matchen och skapade även de en del vassa chanser. Mittenakten var Växjös för hela slanten där tre av Växjös fyra mål noterades och Gävlelaget fick kliva av den andra perioden utan att ha haft ett enda skott på mål. Brynäs spelade upp sig något i den tredje perioden och försökte utmana Viktor Fasth som inte släppte något förbi sig. Istället var det Linus Fröberg och Växjö som fick det sista ordet genom att sätta det fjärde målet i tom bur.

Citat

– Vi är inte med, vi orkade inte sätta emot idag efter den första perioden. I andra spelar vi fast oss otroligt mycket i egen zon, de får långa anfall på oss. Vi får slita och kämpa mycket och vi har tyvärr inte orken att anfalla, analyserade Jacob Blomqvist efter matchen senast till C More.

– Den var fantastisk från start till mål. Man skulle vilja spela så i 60 minuter varje match. En kanonperiod, summerade Robert Rosén om den andra perioden.

Läget i lagen

Brynäs saknade senast Lukas Kilström, Jonathan Granström, Elias Fälth, Daniel Mannberg och långtidsskadade Daniel Paille. Däremot var Johan Alcén tillbaka efter att ha missat tre matcher.

Växjö hade inga förändringar i sin trupp sedan tidigare möten, det innebär att Adam Brodecki, Peter Andersson, Jonas Röndbjerg och Linus Högberg saknades. Pontus Netterberg fanns med i truppen senast men spelade inte.

Noterbart Brynäs:

• #39 Linus Fernström var 100-procentig senast. Fernström byttes in inför den tredje perioden där Växjös fjärde mål kom i tom kasse.
  • Senast Växjö besökte Gavlerinken Arena svarade #36 Linus Öhlund för ett mål och en assist.
  • Under torsdagen hade alltså Brynäs noll skott på mål i den andra perioden, under 60 minuter fick Gävlelaget iväg 14 skott på mål.

Noterbart Växjö:

• #64 Eric Martinsson var poängbäst i Växjö under torsdagen med sina tre poäng, ett mål och två assist.
  • #40 Elias Pettersson gjorde sin första poäng i ett SM-slutspel senast när han stod för en assist till Robert Roséns 3-0-mål.
  • Växjö hade 31 skott på mål senast. #24 Brendan Shinnimin och #22 Janne Pesonen svarade för fyra skott vardera.