Hemma
Växjö
VLH
Borta
Brynäs
BIF

Matchboll för Växjö - på hemmaplan

26 mars 2018 11:30
Kvartsfinal 5

Växjö vann under lördagen med 5-3 mot Brynäs och skaffade sig ett 3-1-läge inför måndagens möte. Smålänningarna har nu chansen att avgöra på hemmaplan samtidigt som förra årets finallag kommer göra allt för att förlänga denna matchserie.


Senaste matchen

Linus Fernström i Brynäskassen hade att göra under lördagen i Gavlerinken Arena. Växjö matade skott mot Brynäskeepern men hemmalaget visade prov på styrka och offervilja i egen zon i den första perioden. Gävlelagets snabba omställningar resulterade i att Johan Alcén kunde öppna målskyttet genom att göra 1-0 till Brynäs. Växjö svarade sedan i den andra perioden genom att kvittera genom Linus Fröberg. Trots att gästerna dominerade även den andra perioden kunde Brynäs återta ledningen när Kevin Clark gjorde 2-1 i numerärt överläge. Den glädjen blev dock kortvarig då Tuomas Kiiskinen smällde in 2-2 via ribban i bytet efter.

Brynäs återtog ledningen för tredje gången i inledningen av den tredje perioden. Därefter var det Växjö för hela slanten och smålänningarna kunde vända och till slut vinna med 5-3, Växjö vann även skottstatistiken med 48-17. När Brynäs kommer på besök i Vida Arena under måndagskvällen står det 3-1 i matcher till hemmalaget, som med publiken i ryggen nu har slagläge att ta sig vidare till semifinal.

Citat

– Växjö styr ju spelet, men vi försvarar oss bra. Fast tyvärr släpper vi in lite jobbiga mål och på slutet agerar vi lite halvdant och ser trötta ut, summerade Tommy Sjödin i Brynäs till C More efter matchen.

– Vi är spelförande hela matchen, och matar skott. Men det är målen som räknas så det är oerhört skönt att vi kan vända i tredje perioden, sa Elias Pettersson i Växjö till C More.

Läget i lagen

I det senaste mötet var #88 Adam Brodecki tillbaka i truppen efter tre matchers frånvaro. Däremot saknades #4 Noah Welch som spelat tre matcher efter sin comeback efter skada. #44 Peter Andersson saknades fortfarande samt juniorerna #17 Jonas Röndbjerg och #28 Nils Carnbäck.

Under lördagen saknade Brynäs #35 David Rautio, #5 Lukas Kilström, #31 Jonathan Granström, #33 Elias Fälth, #79 Daniel Mannberg och #16 Daniel Paille.

Noterbart Växjö:

  • Växjö har vunnit sex av åtta matcher mot Brynäs 2017/18.
  • #22 Janne Pesonen har gjort åtta poäng (3+5) på sex matcher mot Brynäs 2017/18.
  • #87 Robert Rosén har gjort åtta poäng (4+4) på de åtta senaste matcherna.

Noterbart Brynäs:

  • Brynäs har förlorat fyra av fyra bortamatcher mot Växjö 2017/18.
  • #44 Jacob Blomqvist har gjort poäng i tre av de fyra senaste matcherna (2+1).
  • #90 Jesper Boqvist noterades för karriärens första assistpoäng i ett SM-slutspel under lördagen.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHBIF.