Tredje raka segern - matchboll Skellefteå

23 mars 2018 21:45
Kvartsfinal 3

Skellefteå plockade sin tredje raka seger och har således skaffat sig matchboll i kvartsfinalserien mot Färjestad. Detta efter att ha inlett effektivt med tre mål på sina fem första skott i en match västerbottningarna till slut vann med 4-1.

Mötet mellan Färjestad och Skellefteå i ett kokande Löfbergs Arena bjöd återigen på en förstaperiod präglad av ett fysiskt spel och irritation. Några större målchanser skapades inte - vilket också skottstatistiken visade. Efter den första perioden landade siffrorna på 3-2 i gästernas favör. Det var också bortalaget som gjorde periodens enda mål när Tim Söderlund skrinnade igenom Färjestadzonen och skickade in pucken bakom Stefan Steen.

– Tycker att Färjestad började ganska hårt på oss, men vi kommer in i matchen mer och mer. Jag fick mycket gata där mellan backarna, så det var bara att gå igenom och skjuta, summerade Söderlund i C More efter paussignalen.

Skellefteå kontrollerade ledningen

I mittenakten skulle Färjestads uppförsbacke bli klart större. I spel fyra mot fem snappade Sebastian Ohlsson upp en rensad puck, bröt sig in i offensiv zon och hängde in 2-0 för gästerna - och kort därefter var det utökat ytterligare när Jimmie Ericsson på liknande vis klev fram. Tre av Skellefteås fem skott på mål hade vid Ericssons fullträff funnit nätet och Stefan Steen fick lämna målet till förmån för Lars Haugen.

Skellefteå kontrollerade sin ledning väl, men det räckte med en kvick kontring för Färjestad för att det skulle ringa bakom Joni Ortio - till slut. Joakim Nygårds skott från snäv vinkel fick videogranskas länge innan det godkändes, vilket gav hemmalaget rejält med energi. Mötet öppnade upp sig med klart fler chanser för båda lagen, men istället för ytterligare en reducering kom Skellfteås 4-1-mål. Bud Holloway i powerplay från nära håll.

Färjestad hade bud på en reduceringspuck tidigt i den tredje, men hade fortsatta problem att få hål på Joni Ortio. Istället drog värmlänningarna på sig en rad utvisningar och Skellefteå kunde bibehålla kontrollen, och efter 60 minuters spel plocka med sig segern hem till Västerbotten. Nu är laget en seger ifrån att avancera vidare till semifinal när ställningen i matchserien har utökats till 3-0.