Färjestad vill förlänga matchserien

23 mars 2018 11:30
Kvartsfinal 3

Skellefteå har skaffat sig ett rejält grepp om Färjestad och leder med 2-0 i matcher, dessutom har Joni Ortio sett till att Färjestad bara gjort ett mål på dessa matcher. Värmlänningarna vill nu blåsa liv i matchserien när kvartsfinal tre avgörs i Löfbergs Arena.

Senaste matchen

Det var en riktig slutspelsmatch under onsdagen när Färjestad gästade Skellefteå Kraft Arena. En känslofylld och grinig match som inleddes intensivt med flera bra chanser åt båda håll. Färjestad hade en puck inne men det målet dömdes bort för Goaltender Interference. Istället var det hemmalaget som tog ledningen när Joakim Lindström bombade in 1-0 och innan perioden var över hade Tim Söderlund gjort karriärens första slutspelsmål. I mittenakten ryckte Skellefteå ytterligare och när Johan Ryno utan klubba skulle passa pucken vidare till egen målvakt tog Pontus Petterström vara på chansen och hängde dit 3-0. Färjestad var dock inte chanslösa men hade svårt att få hål på Joni Ortio. Matchen slutade till slut 5-0 till Skellefteå efter att Joakim Lindström fastställde slutresultatet i den tredje perioden.

Citat

– Det påminner lite om senaste matchen hemma hos oss. Tidigt underläge med två mål, som vi inte orkade att ta igen. Vi börjar fuska och det är svårt att börja vinna med det spelet vi spelar just nu. Vi släpper till Skellefteå i alla situationer i egentligen. De kommer i fart och vi blir sittandes tillbaka, sa Alexander Johansson efter matchen i onsdags.

– Jag tycker att hela laget spelar bra. Vi är väldigt konsekvennta över 60 minuter. Vi gör ett bra jobb ikväll. Vi spelar uppoffrande i försvarsspelet. Alla backcheckar, åker skridskor och reder ut jobbet i egen zon för att vi ska kunna spela upp sen, summerade tvåmålsskytten Joakim Lindström till C More.

Läget i lagen

Färjestad saknade i onsdags Niklas Fogström, utöver det saknades även långtidsskadade Anton Grundel, Michael Lindqvist och Sebastian Erixon.

Skellefteå hade i onsdags samma manskap som i den första kvartsfinalen. Det innebär att Matt Anderson, Emil Djuse och Simon Krekula inte fanns med.

Noterbart Färjestad:

• #28 Fabian Zetterlund är Färjestads enda målskytt i denna kvartsfinalserie.
  • #74 Rasmus Asplund hamnar på en tredjeplats över de bästa tekarna i slutspelet - med en tekningsprocent på 68,42.

Noterbart Skellefteå:

• #9 Tim Söderlund svarade för karriärens första SHL-mål senast.
  • #10 Joakim Lindström har gjort flest mål under slutspelet av samtliga spelare. Tre mål varav två av dem kom under onsdagen.
  • #31 Joni Ortio är slutspelets bästa målvakt med 0.5 insläppta mål per match och en räddningsprocent på 98,44.