Hoppet lever för Färjestad efter seger i Skellefteå

25 mars 2018 17:52
Kvartsfinal 4

Skellefteå hade semifinalsbiljetten inom räckhåll, men det krävdes seger hemma mot Färjestad. Så blev det inte. Bortalaget kunde för första gången i matchserien vinna med 3–1 och tvingade motståndet tillbaka till Karlstad för en femte rond.

Skellefteå har stundtals sett totalt övermäktigt ut i matchserien mot Färjestad och kunde vid seger på söndagen ta sig vidare till semifinal med blanka papper: 4–0 i matcher. Färjestad ville så klart annorlunda, och med både Joakim Lindström och Adam Pettersson borta lyckades inte Skellefteå skapa samma tryck som tidigare i den första perioden, som slutade mållös.

– Jag vill se mer fart, mer tryck och mer skott, sa en självkritisk Jimmie Ericsson till CMore efter den första perioden.

Mycket mer fart blev det trots allt inte i den andra perioden, men dödläget skulle ändå brytas. För första gången i matchserien kunde Färjestad ta ledningen i matchen. Ilari Melart tog då vara på ett misslyckat uppspel av Skellefteå och direktsköt pucken i mål via Johan Alms skridsko.

Mål bortdömt för offside

Färjestad fortsatte sedan precis enligt planerna och fick dessutom in 2–0 på köpet efter ett tidigt mål av Dick Axelsson i den tredje perioden. Men Skellefteå var inte utan nätkänning. Efter att Pontus Petterström fått ett mål bortdömt för offside kunde Jesper Olofsson få sitt mål godkänt några minuter senare.

Men närmare än så kom inte Skellefteå, som istället tvingades se Alexander Johansson förvalta pucken till 3–1 i tom bur.

– Alltid härligt för självförtroendet att göra lite mål. Det blir en skön match i övermorgon, sa Färjestads Dick Axelsson till CMore efter slutsignalen.