Gunnarsson nollade Frölunda

27 mars 2018 22:27
#FHCMIF

Jonas Gunnarsson har verkligen tagit plats i kvartsfinalserien mot Frölunda. Nu klev den tidigare reserven fram och höll nollan och gav Malmö matchboll på torsdag.

Frölunda saknade varken spelet eller chanserna för att göra mål i den femte kvartsfinalen mot Malmö, men ibland vill det sig inte. Istället var det Malmö som i slutet av vad som såg ut att bli en mållös förstaperiod dundrade in två mål inom loppet av en minut. Med dryga minuten kvar ga Lukas Haudum gästerna ledningen och bara 53 sekunder senare gjorde den för dagen så starka Frederik Storm även 2-0 för Malmö.

Den andra perioden blev mållös, men Frölunda saknade inte chanser.

– Vi jobbar hårt, vi får bara inte hål på dem. Det gäller att vi är först på de viktiga puckarna, sa Frölundas Victor Olofsson, som själv hade flera goda chanser, till C More efter två perioder.

Frölunda fortsatte sedan under tredje att spela bra och var i stora delar av matchen det spelförande laget, men i vägen stod Jonas Gunnarsson, som under serien har fått hoppa in istället för Oscar Alsenfelt. Malmö kunde sedan i slutminuterna avgöra matchen med två mål i öppen bur och Frölundas tränare Roger Rönnberg var inte nöjd efteråt.

– Vi är duktiga på att göra motståndarmålvakter till matchhjältar just nu. Vi skapar för få situationer, sen de lägen vi spelar oss till behöver vi sätta dit också, sa Rönnberg till C More. Det är för få minuter vi spelar med 100 procent desperation.

Nu tar Malmö kommandot i matchserien och kan på torsdag vid seger avancera till semifinal. För Frölundas del handlar det nu om att ta det till sju matcher om göteborgarnas säsong inte ska ta slut redan i kvartsfinal.