Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Malmö
MIF

Jakt på slagläge i Scandinavium

27 mars 2018 11:30
Kvartsfinal 5

Den rafflande matchserien mellan Frölunda och Malmö rullar vidare. Malmö vann senast och utjämnade till 2-2 när mötet nu vänder upp till Scandinavium - där ett av lagen kommer att skaffa sig slagläge.


Senaste mötet

Malmö fick en flygande start på matchen i hemmaborgen på söndagseftermiddagen. Redan efter 17 sekunder fick skåningarna chansen i spel fem mot fyra - och då skulle det också smälla per omgående genom Frederik Storm. Sex minuter senare var det återigen dags när Nils Andersson utökade till 2-0 i samma spelform.

I mittenakten åt sig Frölunda in i matchen och fick också in en reducering. Victor Olofsson drog in en backhand i nät vilket gav bortalaget ny energi till den tredje perioden som som helt och hållet präglades av lagets kvitteringsjakt. Trots det, höll Malmö undan och kunde i tom kasse sätta spiken i kistan genom Kim Rosdahl.

Därmed står matchserien återigen i ett likaläge när mötet vänder upp till Scandinavium - där lagen slåss om att sätta sig i förarsätet och skaffa sig slagläge inför den sjätte kvartsfinalen.

Citat

– Vi kom ut och tog några onödiga utvisningar - dålig disciplin. Det gjorde att Malmö så klart fick en bra matchstart genom att spela i överläge från början. Sedan pumpade vi på, men tillbringade för mycket tid i hörnen. Framöver måste vi in framför kassen, skapa mer offensivt och hitta tillbaka till vårt powerplay som varit så bra under grundserien, summerade Frölundas Roger Rönnberg efter söndagens batalj.

– Likt de andra matcherna är det riktigt tight och jämnt där ute. Det är små marginaler som avgör. Fantastiskt skönt att vårt powerplay smäller in två snabba - det blir avgörande i slutändan. Vi har också ett stabilare försvarsspel idag sett över 60 minuter och det gör att vi kunde hålla undan, sade målvakten Jonas Gunnarsson till Redhawks-TV.

Läget i lagen

Frölunda saknade #81 Ryan Lasch i det senaste mötet efter smällen i kvartsfinal 3.

Målvakten #69 Oscar Alsenfelt fattades senast i Malmölägret. Så även #22 Lars Bryggman, #43 Nichlas Hardt samt avstängde #59 Anton Mylläri.

Noterbart - Frölunda

  • Utöver att ha gjort ett mål har #5 Adam Almquist varit inne på fyra mål framåt och noll bakåt i slutspelet.
  • #56 Jonathan Sigalet har levererat målgivande passningar i två matcher i följd.

Noterbart - Malmö

  • #37 Jonas Gunnarsson har i Oscar Alsenfelts frånvaro agerat mycket stabilt i kassen. 92 i räddningsprocent i Scandinavium följdes upp av 95.83% senast.
  • #10 Robin Alvarez har gjort fyra poäng (två mål och två assist) på lika många matcher.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCMIF.