Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Linköping
LHC

Ska Djurgården slå in matchbollen?

26 mars 2018 11:30
Kvartsfinal 5

Djurgården plockade kommandot i matchserien senast och sitter nu i förarsätet. På måndagskvällen går stockholmarna för att slå in matchbollen mot Linköping - som å sin tur siktar på att få ytterligare en match hemma i Östergötland.


Senaste matchen

Inför lördagseftermiddagens drabbning i Saab Arena hade samtliga matcher i serien mellan Djurgården och Linköping en gemensam nämnare. Det lag som släppt in första målet har gått segrande ur striden. Detta var dock en trend som bröts i match fyra, när Djurgården både öppnade målskyttet och vann matchen.

Det var däremot Linköping som öppnade bäst - och fick också en straff som Mathis Olimb sedan inte kunde förvalta. Under den rafflande inledningen kom också det första målet när Axel Jonsson-Fjällby avancerade in i offensiv zon, drog sig förbi Adam Ginning och hängde in 1-0 i krysset.

Djurgården förde spelet under stora delar av matchen och hade både 2-0 och 3-1 i mittenakten. I den tredje fick Linköping in en kvittering genom Andrew Gordon i spel sex mot fem - och i slutminuten blev det nerv då stockholmarna visades ut för ett lagstraff och Linköping fick chansen i spel sex mot fyra. Någon kvittering blev det inte för östgötarna, som istället fick se Jonsson-Fjällby hitta den tomma kassen med sitt andra mål för dagen.

Djurgården har således skaffat sig matchboll i serien som nu vänder upp till Hovet på nytt. Ska Robert Ohlssons manskap förvalta den eller kan Linköping förlänga serien ytterligare?

Citat

– Vi spelar med bra fart i framförallt förstaperioden. Lite sämre i första delen av andra perioden, men vi sätter två mål i powerplay och spelar med bra energi i resten av matchen, förklarade Linus Hultström till DIFTV.

– Jag tycker ändå att vi gör en hel del saker bra där ute. I slutet av matchen står vi för en riktigt bra push och är nära att komma ifatt, sade Henrik Törnqvist i LHCTV.

Läget i lagen

Djurgården saknade senast #49 David Bernhardt senast och även #19 Rene Bourque, som tidigast kommer att vara tillgänglig i en eventuell semifinal. Vad det gäller #21 Andreas Engqvist ser hans säsong ut att vara över, enligt Djurgårdens hemsida.

Linköping saknade #50 Jonas Gustavsson för andra matchen i följd senast. På frånvarolistan var också #9 Tony Mårtensson, som dock ska vara tillbaka till kvällens drabbning, samt fortsatt #20 Nick Sörensen.

Noterbart - Djurgården:

  • #91 Axel Jonsson-Fjällby har gjort sju poäng (fem mål och två assist) på de sex senaste matcherna. Så här långt är han SM-slutspelets bäste målskytt med sina fyra fullträffar.
  • #81 Calle Ridderwall har gjort fyra poäng (ett mål och tre assist) på de fyra senaste matcherna.

Noterbart - Linköping:

  • #51 Kristian Näkyvä gjorde två poäng (ett mål och en assist) i senaste matchen.
  • #41 Chad Billins har gjort fyra poäng (två mål och två assist) på de tre senaste matcherna och leder fortsatt den totala poängligan i SM-slutspelet.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFLHC.