Lindqvist tillbaka som hjälte – Färjestads slutspel lever

27 mars 2018 22:03
#FBKSKE

Han har varit borta med ett nyckelbensbrott en längre tid. I match fem mot Skellefteå var Michael Lindqvist tillbaka och hjälpte Färjestad att överleva.

Färjestad började matchen bäst och var det laget som inledningsvis styrde spelet, men ju längre första perioden led, desto mer tog Skellefteå över. Och i slutet av den inledande perioden gjorde västerbottningarna också 1-0 genom Michael Kostka. Transatlanten tog i för allt han var värd och kunde från blålinjen dundra in matchens första mål.

Det var förmodligen Färjestads andraperiod som avgjorde matchen. Det var imponerande 20 minuter vi fick se från Karlstadlaget där, de dominerade skottstatistiken och förde spelet. Det var också då som Michael Lindqvist klev in i handlingarna. Direkt i comebacken efter många matchers frånvaro slog han in sin egen retur efter en tilltrasslad situation framför Skellefteås mål. Påpassligt av Lindqvist, rörigt av Skellefteå.

– Jätteskönt att få göra 1-1. Det är härligt att få göra mål igen. Det känns bra för mig, men jag har inte spelat så mycket, sa Lindqvist till C More efter sitt mål.

I den tredje perioden tog Skellefteå delvis över kommandot och det spel som laget visade upp i slutet av första var i sekvenser tillbaka till de avslutande 20 minutern. Men det hindrade inte Mikael Wikstrand från att utöka Färjestads ledning med halva den tredje perioden spelad. Ett hårt och vålriktat skott letade sig in bakom Joni Ortio. Skellefteå gav sig dock inte och drgt två minuter efter Wikstrands mål sköt Jonathan Pudas och Pär Lindholm styrde in pucken till 2-3. En mycket bra styrning från Lindholm. Men närmare än så kom inte Skellefteå och det innebär att Färjestad återigen har förlängt den här serien. Nu är laget "bara" två segrar från att göra det "omöjliga" och vända på 0-3.

– Sista perioden och stora delar av första har vi samma instinkter som de första matcherna, sa Skellefteås tränare Stefan Klockare till C More. Men det är historia, nu ska vi bara se framåt och försöka stänga den här serien.