Ericssons magi avgjorde - rond ett till Skellefteå

3 april 2018 22:50
Semifinal 1

Tre raka mål såg ut att bära Skellefteå till segern, men Djurgården slog tillbaka med en sen kvittering. Då tog Jimmie Ericsson över showen på Hovet och med ett konstverk avgjorde han i förlängningen.

Den första semifinalen mellan Djurgården och Skellefteå bjöd verkligen på allt. Redan från första nedsläpp var det full fart som gäller ute på Hovets is, där publiken fick se lagen rada upp chanser i matchupptakten. Det dröjde även bara 8.28 innan det stora jublet bröt ut. Patrik Lundh hittade då elegant över till en omarkerad Markus Ljungh, som stötte 1-0 i öppet nät.

Skellefteå hade sin bästa chans när Jesper Olofsson kom loss i öppen yta. Annars var det Djurgården som kontrollerade spelet till stora delar, något som också gav ytterligare utdelning. I slutskedet av den första perioden fick kedjan med ungtupparna Jonathan Davidsson, Marcus Davidsson och Axel Jonsson-Fjällby fast Skellefteå i ett långt anfall. Pucken landade till sist hos Jonathan Davidsson som från central position sköt 2-0.

Hultström tog matchen till övertid

Matchbilden upprepade sig en aning under starten på den andra perioden, där Skellefteå fortsatt låg steget efter. Därför kom Jimmie Ericssons reducering med nio minuter spelat något oväntat. Skellefteåveteranen vann då pucken i mittzonen och avlossade kort därefter ett skott som överraskade Adam Reideborn i Djurgårdsmålet. Reideborn fick därefter mer att göra, för målet tände Skellefteå som växlade upp sin offensiv.

Den utvecklingen höll i sig även i tredje. En offensiv tekningsvinst ledde dessutom ganska snabbt fram till kvittering för Skellefteå, sedan Pär Lindholm styrt in Oscar Möllers avslut. Radarparet fortsatte att sätta skräck i motståndarförsvaret. I powerplay trampade Lindholm fram på vänsterkanten och prickade med ett perfekt inspel Möllers klubba, något som betydde 2-3 med fem minuter kvar.

Ett tillbakatryckt Djurgården slog tillbaka och i en stark slutforcering utjämnade Linus Hulström med klockan på 18.14. Det ledde till förlängning och en ny chans för Jimmie Ericsson att presentera sig. Tio minuter in tog Ericsson fart bakom eget mål, väggspelade sig genom mittzonen, bröt förbi Djurgårdsförsvaret och fintade dit avgörandet i en magisk aktion. Skellefteå vann alltså den första ronden - mycket tack vare frontfigurerna Pär Lindholm och Oscar Möller.

– Jag tycker att alla som har loggan på sig ska ta ansvar, bära gruppen och hjälpa laget framåt. Om det är vi som går i bräschen idag är det en annan kedja nästa gång, kommenterade Lindholm i C More.