Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Skellefteå
SKE

Djurgården siktar på seger inför utsålt Hovet

3 april 2018 11:30
Semifinal 1

Det väntar lapp på luckan på Hovet när den första semifinalen mellan Djurgården och Skellefteå går av stapeln. Djurgården kommer till spel fullt av energi men får en rejäl bit att ta tag i när ett laddat Skellefteå gästar.


Vägen till semifinal

Djurgården imponerade i sin kvartsfinal då man slog ut Linköping med 4-1 i matcher. Djurgården gick vinnande ur striden tack vare sin fart och intensitet i sitt spel. Något Linköping inte klarade av att matcha, även om det blev ruggigt dramatiskt när Djurgården kvalificerade sig till semfinal.

Det är redan något utav klassiska bilder när Marcus Högström dundrar in det matchavgörande målet, på ett kokande Hovet med endast fem sekunder kvar att spela.

Nu gäller det för Djurgården att ladda om för semifinal mot SKellefteå. Skellefteå imponerade också i kvartsfinalspelet mot Färjestad där man efter tre raka komfortabla segrar hade en stabil 3-0 ledning i matchserien. Färjestad kröp närmare, men till slut blev det 4-2 i matcher för Skellefteå.

Citat

– Skellefteå blir en jätteutmaning. De är skridskostarka och skickliga med puck. De har en otroligt stark första kedja och ett väldigt bra powerplay. Vi har mött Skellefteå fyra gånger och det har varit jämna matcher. Vi har vunnit tre och förlorat en. Det kommer att vara hög fart och hög intensitet i matcherna, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till klubbens hemsida.

– Förhoppningsvis bär det hela vägen, det är därför vi är här. Vi känner att vi visat styrka här i några matcher och vinner serien mot Färjestad. Tar vi med oss det och får ihop spelet kan det bära långt, säger Pär Lindholm i Skellefteå till C More.

Noterat - Djurgården

  • Djurgården har vunnit 3 av lagens 4 interna möten denna säsong.
  • #61 Markus Ljungh har gjort poäng i samtliga slutspelsmatcher.
  • Djurgården har vunnit 7 av sina 9 senaste hemmamatcher.

Noterat - Skellefteå

  • Skellefteås #10 Joakim Lindström är avstängd den första semifinalen.
  • #17 Pär Lindholm gjorde 2 poäng i 3 av de 6 kvartsfinalerna mot Färjestad.
  • #24 Andreas Wingerli är den enda forwarden i Skellefteå som står utan slutspelspoäng.

Kom ihåg

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFSKE.