Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Seriesegrarna Växjö är redo för Malmö

2 april 2018 10:00
Semifinal 1

Kvartsfinalspelet är avgjort och vi går nu i i andra rundan av SHL-slutspelet. Seriesegrande Växjö får åter öppna portarna till Vida Arena där fjolårets mardrömsmotstånd väntar - Malmö Redhawks.


Vägen till semifinal

Växjö gjorde det alla förväntade sig i kvartsfinalspelet mot Brynäs. Man avancerade efter seger med 4-1 i matcher, och i samtliga matcher visade Växjö sin klass. Man var spelförande, skapade mest lägen och avlossade skott på skott. Det var till slut avgörande där Växjö stod för den offensiva kraften med bland annat 8 gjorda mål på de två sista matcherna.

Malmö imponerade i sin kvartsfinal mot Frölunda. Efter tre matcher så var det Frölunda som var i förarsätet med ledning 2-1 i matcher, men Malmö växlade upp tempot, segrade i tre raka matcher och avancerade till semifinal efter seger med 4-2 i matcher. Framförallt var det den defensiva styrkan i Malmö som fällde avgörandet. På de två sista matcherna stod Malmö för 7 mål framåt, men släppte endast in 2 mål bakåt.

Citat

– Det har varit skönt med ett litet uppehåll efter kvartsfinalspelet. Det har gett oss chansen att gnugga på alla detaljer i spelet och på sånt som inte riktigt satt som det skulle i kvartsfinalen. Vi har också fått någon dag ledigt så nu känns det riktigt bra, säger Linus Fröberg i Växjö till klubbens hemsida.

– Jätteskönt att vara i semifinal efter att ha slagit ut Frölunda och grabbarna i laget har krigat på oerhört bra. Nu har vi tränat på bra, haft lite ledigt och vi är väl förberedda. Det är en grym känsla i laget och vi ser fram emot att möta Växjö, säger tränaren Peter Andersson i Malmö till klubbens hemsida.

Noterat - Växjö Lakers

  • Växjö har vunnit 11 av sina 13 senaste matcher.
  • Nyförvärvet från Malmö, #21 Andy Miele har gjort 6 poäng på sina 4 senaste matcher.
  • Under säsongen vann Växjö 3 av lagens 4 inbördes möten.

Noterat - Malmö Redhawks

  • Malmö har vunnit 5 av sina 7 senaste matcher.
  • #9 Frederik Storm i Malmö har gjort mål i 3 raka matcher.
  • Förra året slog Malmö ut Växjö med 4-2 i matcher i kvartsfinal.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHMIF.