Stabilt Växjö vann igen - nollade Malmö

4 april 2018 21:50
Semifinal 2

Växjö har kopplat ett rejält grepp om semifinalserien mot Malmö efter att man under onsdagen segrade med 3-0. Växjö stod för en stabil match och tillät aldrig Malmö att komma nära det egna målet.

Bra tryck i Malmö Arena och två laddade lag, gjorde att inledningen på matchen gick i ett högt tempo. Malmö fick chansen i två raka powerplay och bombarderade Viktor Fasth som bjöd på den ena svettiga räddningen efter den andra.

Malmö skapade många bra och fina lägen, men fick inte in pucken. Istället kom Växjö att öppna målskyttet, något slumpmässigt när Tuomas Kiiskinen prickade in 0-1 från nära håll. Växjö hade sedan bud på mer och var sylvassa i sina omställningar där pucken gick som på ett snöre mellan spelarna.

Växjö var kontrollerande av spelet i den andra perioden. man fick in långa anfall mot Malmös backar och skapade många bra lägen och kom tätt intill Oscar Alsenfelt i hemmamålet. Men försvaret och Alsenfelt stod pall och höll emot.

Malmö kom mest upp i ströanfall och fick inte till samma tryck som gästerna, och många avslut kom långt utifrån utan att störa Viktor Fasth nämnvärt.

– Nej, vi måste in framför mål mer. Skapa trafik och störa Viktor Fasth mer, sa Fredrik Storm i Malmö till C More.

Fasth omutlig i gästernas kasse

Men Malmö kom inte att komma närmare på Viktor Fasth. Växjö spelade kontrollerat, avslappnat och smart i den tredje perioden och Malmö kom inte in till några klara chanser. Det blev frustrerat i Malmö och när Dennis Rasmussen placerade in 0-2 på ett friläge så var matchen avgjord.

Hemmalaget hade inte styrkan att komma igen. Andrew Calof stängde butiken med 0-3 i tom bur och Växjö har nu 2-0 i matcher i semifinalserien.