Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

Revanschsuget Malmö när Växjö gästar

4 april 2018 11:30
Semifinal 2

Växjö var det lag som inledde starkast i semifinalen mot Malmö under måndagen. Nu vänder matchserien ned till Skåne och Malmö Arena där hemmalaget ska steppa upp efter förlusten senast - samtidigt som smålänningarna har siktet inställt på andra raka.


Senaste matchen

Växjö tog tag i kommandot senast och hade efter den första perioden skaffat sig en 2-0-ledning efter att Elias Pettersson och Joel Persson fått hål på en annars storspelande Oscar Alsenfelt i Malmökassen. En period som annars var jämn spelmässigt, där den stora skillnaden var att Växjö tog till vara på Malmös misstag. I mittenakten spelade gästerna upp sig något men det var Växjö som stod för de hetaste chanserna, och Alsenfelt fick jobba hårt i målet. När smålänningarnas tredje mål hängde i luften var det istället Malmö som fick in en reducering.

Malmö gick stenhårt för en kvittering i inledningen av den sista perioden och den kom med tio minuter kvar på matchklockan, när Frederik Storm som styrde in pucken på volley. Växjö, som tappat något av farten och dominansen, kunde kriga sig tillbaka in i matchen med publiken i ryggen. Matchen slutade 3-2 till smålänningarna efter att Dennis Rasmussen satt avgörandet i en period där det hettade till flertalet gånger.

Citat

– När vi får både mål och tryck emot oss tycker jag vi faller ihop och inte är konsekventa med vår spelidé. Första tio är inte heller bra i andra, sedan tycker jag vi lyfter och får ett mål som ger oss lite energi. Tredje är en okej insats, vi är ikapp en vända, sen ger vi tyvärr bort ett billigt mål. Vi möter ett bra lag och vår prestation behöver vara mycket bättre, sa Malmös Martin Filander på presskonferensen efter matchen senast.

– Jag tycker vi är ganska smarta från start, överforcerar inte och får bra betalt. Vi får inte riktigt det spelet vi vill ha i andra, det är ett tufft mål mentalt att få emot sig i slutet. Sen är det vår bredd som talar, vi har mycket killar som kan vara där och avgöra matcher och idag kliver Rasmussen in och gör det. Det är exakt så laget är byggt och så det utspelar sig idag. Det var match ett och båda lagen vill nog vara lite bättre i match nummer två, summerade Sam Hallam på presskonferensen.

Läget i lagen

Malmö saknade senast Tuukka Mäntylä, Carl-Johan Lerby, Nichlas Hardt, Lars Bryggman och Erik Forssell. Däremot var Anton Mylläri tillbaka efter sin avstängning.

Växjö saknade senast Janne Pesonen och Noah Welch. Adam Brodecki fanns med i laguppställningen men spelade inte.

Noterbart Malmö:

  • #9 Frederik Storm är glödhet och svarade för två mål senast. Dansken är nu uppe i fyra raka matcher i målprotokollet med fem mål på de fyra senaste matcherna.
  • #56 Tobias Ekberg har gjort två assist på de två senaste matcherna.
  • #7 Nils Andersson skjuter näst mest av alla spelare i numerärt överläge. Nio skott 17 numerära överlägen, bara Färjestads Jesse Virtanen är vassare.

Noterbart Växjö:

  • #24 Brendan Shinnimins poängsvit på sju raka matcher bröts senast mot Malmö när kanadensaren förblev poänglös.
  • Backen #94 Joel Persson gjorde sitt första mål i ett SM-slutspel senast.
  • #64 Eric Martinsson och #52 Arvid Lundberg har bäst plus/minus i hela slutspelet, båda med +9.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFVLH.