Skellefteå kopplade greppet efter sent målkalas

5 april 2018 22:09
Semifinal 2

Semifinal två mellan Skellefteå och Djurgården var länge jämn och oviss. Men tack vare en storspelande målvakt och ett målkalas i slutet har Skellefteå nu kopplat greppet i matchserien.

Det var en vindsnabb förstaperiod vi fick se i Skellefteå Kraft Arena. Tempot var uppskruvat, spelavbrotten få och det var Djurgården som hanterade den höga farten bäst. Gång på gång checkade de fast Skellefteåbackarna högt och skapade långa perioder av tryck i anfallszon, men förutom ett stolpskott från Marcus Ljungh uteblev de riktigt heta chanserna. Skellefteå, å andra sidan, var inte ofarliga när de väl tog sig förbi förstapressen och det var framförallt förstakedjan med Oscar Möller, Pär Lindholm och en comebackande Joakim Lindström som skapade huvudbry för Djurgårdsförsvaret. Med bara sekunden kvar träffade Johan Alm insidan av stolpen, men 0-0 stod sig.

– Vi gör en betydligt bättre match idag än senast ändå. Det är betydligt högre tempo idag, tyckte Skellefteås tränare Stefan Klockare. Andra perioden är nyckelperioden, det var då vi grävde oss in i matchen senast också.

Boxplaymål

Och Klockares spelare verkade ha tagit honom på orden. Förutom ett tidigt missat friläge av Patrik Lundh, var det Skellefteå för mest hela slanten i den andra perioden. Hemmalaget malde på med långa, tunga anfall, tvingade Reideborn till flera vassa parader och hade två puckar i ramverket. När Jimmie Ericsson rev ner Djurgårdens Jesper Pettersson fick bortalaget en gyllene chans att ta ledningen i matchens första numerära överläge, men istället skulle målet komma åt andra hållet. Andreas Wingerli snappade upp en felpass från Calle Ridderwall och friställde en framrusande Sebastian Ohlsson som utlöste kvällens första måljubel med ett klassiskt dragskott i krysset.

Sent målkalas

Det andra måljublet skulle komma fem minuter in i den tredje perioden när ett kvitteringsjagande Djurgården tappade puck i mittzon och Henrik Hetta avslutade en blixtsnabb spelvändning. Och mönstret gick igen i resten av matchen. Skellefteå spelade på resultat och täppte till mittzon, fick ner Djurgårdens fart och straffade dem för deras misstag. Stockholmarna fick lite hopp när Patrik Lundh reducerade till 2-1 i numerärt underläge med drygt sex minuter kvar, men i samma powerplay satte Oscar Möller sedan 3-1 och matchen var avgjord. Djurgården tappade fokus i försvarsspelet mot slutet och det rann iväg rejält. Ohlsson, Lindholm och Holloway gjorde varsitt mål och fastställde slutresultatet till klara 6-1.

– De är lite piggare i starten och tyckte det var så förra matchen också. Men vi vet om vi jobbar på bra så kommer vi komma in i matchen och så tyckte jag de blev ikväll också, summerade Johan Alm, Skellefteå, matchen i C More.

Segern innebär att Skellefteå leder matchserien med 2-0. Joni Ortio vann omröstningen till Fansens lirare.