Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Djurgården
DIF

Hemmais för Skellefteå - Djurgården måste tygla Ericsson

5 april 2018 11:30
Semifinal 2

Med två mål tystade Jimmie Ericsson hela Hovet och gav Skellefteå övertaget i semifinalserien. Nu har västerbottningarna dessutom Joakim Lindström tillbaka, men Djurgården vill ta revansch i norr.


Senaste matchen

Inför ett kokande Hovet klev Djurgården ut med energi, fart och finess. Stockholmslaget fick den första semifinalen exakt dit man ville och Markus Ljungh vinklade relativt tidigt in ledningsmålet på passning från Patrik Lundh. Jonathan Davidsson fyllde på till 2-0 innan den första perioden var över och Skellefteå befann sig under rejält tryck.

Men halvvägs genom mittenakten skickade Jimmie Ericsson dit reduceringen från ingenstans och tände gästerna. Pär Lindholm och Oscar Möller vände på ställningen i den tredje perioden och Skellefteå gick mot segern. Djurgården samlade ändå kraft i slutminuterna där Linus Hultström kvitterade, något som gav förlängning. Med tio minuter spelad tog Jimmie Ericsson fart bakom eget mål, väggspelade sig över isen, bröt sig fri och fintade dit segermålet för Skellefteå.

Citat

– Så klart bra att vinna den första matchen, särskilt som vi startar idag. Jag är grymt nöjd, kommenterade Jimmie Ericsson i C More och betonade samtidigt att Skellefteå inte hade öppnat matchen bra.

– Jag tror att man måste se det som ett maratonlopp, att det är sju matcher man ska in och spela. Någonstans behöver vi självklart göra det som vi gjorde i första perioden senast under längre stunder. Vi kom ut väldigt bra i första och egentligen är stora delar av andra också bra. 30 minuter av matchen är jättebra, sen gör de olyckligt 1-2 och där blir vi störda i vår bubbla, analyserar Djurgårdens tränare Robert Ohlsson för klubbens hemsida.

Läget i lagen

I fyra raka matcher har Skellefteå tvingats att klara sig utan Joakim Lindström. Nu har den profilstarke spelaren avtjänat sin avstängning och Lindström gör ikväll comeback. Andra namn som saknats på slutet är Matt Anderson, Emil Djuse och senast även Johan Alm.

Det var ett tungt besked som slog ner i Djurgårdslägret på onsdagen. Storstjärnan René Bourque meddelade då att hans säsong är över, sedan kanadensarens son fått diagnosen för epileptiska anfall och familjen reser inte tillbaka till Sverige. Även poängstarke Andreas Engqvist har saknats länge på grund av sviterna från sin hjärnskakning.

Noterbart Skellefteå

  • Precis som i den sista kvartsfinalen mot Färjestad var det i tisdags Oscar Möller och Pär Lindholm som vände matchen för Skellefteå. Duon spelade fram varandra till varsitt mål i den tredje perioden.
  • Just Lindholm är hela SM-slutspelets stora kung - fyra mål och fem assist placerar honom överst i poängligan.

Noterbart Djurgården

  • Markus Ljunghs galna form håller i sig. På tisdagen slog forwarden till med poäng för åttonde matchen i följd, vilket betyder poäng i samtliga sex slutspelsmatcher.
  • Med 21:49 klockades Patrik Lundh för mest istid av alla Djurgårdens forwards i semifinal ett. "Peppe" var också aktiv i väldigt mycket, inte minst med sin fina framspelning till Ljunghs ledningsmål.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEDIF.