Växjö med slagläge - Malmö jagar första segern

8 april 2018 10:00
Semifinal 4

Det är ett hungrigt och revanschsuget Malmö som går för den första vinsten i denna semifinal - samtidigt som Växjö bara är en seger från final. Semifinalen tar sig ner till Malmö Arena för andra gången och räkna med tuffa närkamper, svettiga räddningar och underhållande slutspelshockey.

Senaste matchen

För första gången i denna semifinalsserie var det Malmö som tog ledningen senast. Men efter två snabba mål i inledningen av den andra och tredje perioden kunde Växjö vända på matchen. Spiken i kistan kom sedan i slutet av tredje perioden när Linus Fröberg satte pucken i tom kasse och Växjö vann med 3-1.

Den tredje semifinalen präglades av fysiskt och grinigt spel - från båda håll. Malmö kom stundtals upp i ett par farliga anfall men Viktor Fasth i Växjökassen fortsatte att göra det svårt för skåningarna i denna matchserie, i övrigt var det fortsatt Växjö som skapade tryck. Smålänningarna som nu har 3-0 i matcher och har chansen att ta sig till final vid seger under söndagen. Samtidigt som Malmö vill hålla matchserien vid liv.

Citat

– Vi behöver ha lite mer anfallstid för att skapa mer målchanser. Men vi jobbar hårdare och försöker ialla fall, det är jag mest nöjd över, sa Malmös tränare Peter Andersson till C More efter matchen senast.

– Det är mycket slashingar och grinigt, båda lagen försöker få båda lagen ur balans. Det är en rolig match att spela. Vi försöker bara vinna varje match, de kommer ut hårt på oss men vi slutar inte tro på oss själva, sa Elias Pettersson till C More.

Läget i lagen

Malmö saknade senast Max Görtz, Tuuka Mäntylä, Nichlas Hardt och Lars Bryggman. Även Carl-Johan Lerby som varit skadad en längre tid fanns inte med. Däremot var Erik Forssell tillbaka efter två matchers frånvaro och spelade drygt sju minuter.

Växjö saknade Noah Welch och Robert Rosén, som avtjänar en avstängning, i det senaste mötet.

Noterbart Malmö:

• #49 Rhett Rakhshani gjorde Malmös enda mål senast. Det var Rakhshanis andra mål i detta slutspel.
  • #6 Stefan Warg spelade mest fysiskt i Vida Arena och fick in fem tacklingar på smålänningarna, han svarade dessutom för en assist.
  • Malmö har släppt in tre mål i samtliga matcher i denna semifinalsserie.

Noterbart Växjö:

• #40 Elias Pettersson har på de tre senaste matcherna svarat för två mål och en assist.
  • #70 Dennis Rasmussen har kommit igång ordentligt den senaste tiden och har på de tre senaste matcherna noterats för två mål och två assist.
  • Växjö leder med 3-0 i matcher och har nu chansen att ta sig till final vid seger under söndagen.