MIF

Växjö för svåra för Malmö - igen

6 april 2018 22:30
Semifinal 3

Det var en grinig slutspelshistoria i Vida Arena under fredagen. Malmö tog för första gången i denna matchserie kommandot genom att ta ledningen med 1-0. Växjö vände dock och tog ikväll tredje raka segern mot Malmö efter att ha vunnit med 3-1.

Den första perioden var till en början jämn men hemmalaget spelade upp sig men fick inte hål på Jonas Gunnarsson som klev in i Malmökassen - och gjorde det bra. Det var mycket känslor i den första akten vilket resulterade i ett par dubbelutvisningar. Men med tre och en halv minut kvar tog Malmö ledningen för första gången i denna matchserie. Rhett Rakhshani kom i full fart i mitten och kunde ta hand om returen som Viktor Fasth lämnade på Axel Wemmenborns skott. Ett resultat som sedan stod sig perioden ut.

Växjö rivstartade den andra perioden och fick in en kvittering efter bara 33 sekunder. Det fysiska spelet och dubbelutvisningarna fortsatte även trilla in i mittenakten vilket gjorde att spelet inte fick något ordentligt flyt. Bäst chans hade Malmö och Johan Olofsson i numerärt underläge när han kom fri med Viktor Fasth. Olofsson som då blev störd i skottögonblicket utan någon utdelning sköt tätt utanför.

– Det är helt okej, det är mycket kamp därute. De får ju energi av ett tidigt mål och går på det, men vi reder ut det ganska bra och får lite längre anfall och har våra chanser som vi kanske ska göra mål på, sa Johan Olofsson till C More efter den andra perioden.

Grinigt in i det sista

Växjö fick inleda den tredje perioden i powerplay efter att Malmös Christoffer Forsberg visats ut två minuter för slashing i slutet av den adra perioden. Efter 37 sekunder klev Elias Pettersson fram och gav Växjö ledningen. Pettersson fick länge stå och sikta in sig i tekningcirkeln och fick pucken förbi Jonas Gunnarsson i Malmökassen. Sista akten var likt de första två mycket känslor och det blev ofta grinigt efter avblåsningarna. Malmö försökte gång på gång att kriga till sig en kvittering men med två minuter kvar tog Peter Andersson time out och plockade Gunnarsson i hopp om att ta matchen till förlänging. Efter att Nils Andersson tappat pucken och Linus Fröberg snappat upp pucken på blålinjen kunde han åka och lägga pucken i tom bur, och Växjö tog därmed tredje raka genom att besegra Malmö med 3-1.

– Det är mycket slashingar och grinigt, båda lagen försöker få båda lagen ur balans. Det är en rolig match att spela. Vi försöker bara vinna varje match, de kommer ut hårt på oss men vi slutar inte tro på oss själva, summerade Elias Pettersson till C More efter matchen.