Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Tredje chansen för Malmö att få Växjö på fall

6 april 2018 11:30
Semifinal 3

Växjö har 2-0 i matcher och har inte förlorat på hemmaplan sedan den 8 februari. En tuff uppgift väntar Malmö - ett Malmö som nu ska försöka få hål på smålänningarna och målvaktsgiganten Viktor Fasth.


Senaste matchen

Det var två laddade lag som kom ut i Malmö Arena under onsdagen och matchen inleddes i ett högt tempo. Hemmalaget hade sedan bud på att ta ledningen i två raka powerplay, men Viktor Fasth höll kvar Växjö i matchen. Gästerna steppade sedan upp med snabba och långa omställningar - ett spel som även fortsatte i den andra perioden. Oscar Alsenfelt och Malmöförsvaret var hårt pressade men stod pall.

Växjö spelade sedan kontrollerat och smart i den tredje perioden vilket gjorde att Malmö inte kom till några klara chanser. Viktor Fasth höll därmed sin tredje nolla i årets slutspel när Växjö till slut vann med 3-0.

Citat

– Vi startar bra men drar på oss två utvisningar där Malmö hotar ordentligt. Där har vi ett otroligt bra målvaktsspel, en bra uppoffring och den lilla turen du behöver. Det är nyckeln för oss, att vi grejar ut den stormen. Det finns fortfarande saker som vi kommer att behöva göra bättre i match tre för att ta en till seger, berättade Sam Hallam efter 3-0-segern senast.

– Vi kommer inte riktigt åt en del returer. Det ligger en del lösa puckar där som vi nästan får tag på, och de behöver man få tag på. Ser man på deras 1-0-mål är det en slumppuck som går i luften och sedan är någon där och slår in den. De gjorde det, vi gjorde det inte idag. Det tycker jag är skillnaden, annars är det en väldigt jämn match. Vi behöver ha mer beslutsamhet och hänsynslöshet i offensiven, det får vi ta med oss till nästa match, sa Peter Andersson på presskonferens under onsdagen.

Läget i lagen

Växjö saknade senast fortsatt Noah Welch och Robert Rosén som är avstängd. Dock var Janne Personen tillbaka efter en match frånvaro.

Malmö spelade med samma manskap som den första semifinalen. Det innebär att Tuuka Mäntylä, Carl-Johan Lerby, Erik Forsell, Nichlas Hardt och Lars Bryggman saknades hos skåningarna.

Noterbart Växjö:

  • #70 Dennis Rasmussen har nu gjort mål i två raka matcher.
  • #30 Viktor Fasth höll sin tredje nolla i årets slutspel.
  • #21 Andy Miele har gjort flest assist av alla spelare under slutspelet, sju assist på lika många matcher.
  • Växjö har inte förlorat på hemmaplan sedan den 8 februari, vilket innebär sju raka hemmasegrar.

Noterbart Malmö:

  • #9 Frederik Storm har tillsammans med Djurgårdens Axel Jonsson-Fjällby gjort flest mål i årets slutspel, Storm har svarat för fem mål på åtta matcher.
  • #7 Nils Andersson skjuter mest skott på mål av alla spelare i Malmö, 18 skott på åtta matcher.
  • #28 Jens Olsson snittar mest istid i Malmö, nästan 20 minuter per match.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHMIF.