DIF

Skellefteå till final - Möller stor matchhjälte

13 april 2018 22:17
#Semifinal6

Skellefteå är klara för sin sjunde final på åtta år efter en storseger mot Djurgården ikväll. Med två mål och en assist i den andra perioden klev Oscar Möller fram som den stora matchhjälten.

Första perioden var händelserik men, precis som de fyra senaste matcherna i den här serien, mållös. Djurgården tog tag i taktpinnen direkt, skapade flera långa anfall och Skellefteå hade svårt att komma ur egen zon på ett kontrollerat sätt. Bortalaget var också närmast ett ledningsmål när de fick chansen i numerärt överläge. Med en svepande passning över centrallinjen satte Calle Ridderwall upp Jonathan Davidsson till ett gyllene direktskottsläge, men Joni Ortio svarade med en blixsnabb sidledsförlyttning och räddade mirakulöst med stöten.

– Vi vill mycket, de vill mycket. Vi har ett par bra lägen som vi borde ta tillvara på mer, sa Jonathan Davidsson, Djurgården, till C More i paus.

Målkalas

Skellefteå kom ut mycket starkare i andra perioden. Minst sagt. Med knappt sex minuter spelade gav Jimmie Ericsson hemmalaget ledningen i powerplay då han petade in returen på Oscar Möllers skott. I nästa numerära överläge smällde Möller själv in 2-0 och satte kort senare också 3-0 efter fint förarbete av av Andreas Wingerli. Tim Söderlund avslutade målkavalkaden genom vända ut och in på Djurgårdsförsvaret och stänka upp 4-0 i krysset från snäv vinkel. Fyra mål på sju minuter och 32 sekunder. Djurgården hängde rejält mot repen.

– Vi måste gå för det! Vi har ju ingenting kvar, vi måste gå för det, konstaterade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson inför tredje perioden.

"Vi ska dansa"

Och Stockholmarna gick verkligen för det. Man gick ut med fulla spjäll och lyckades också reducera två gånger om genom Axel Jonsson-Fjällby och Daniel Brodin, men det räckte inte hela vägen ikväll. När Robert Ohlsson satsade allt på ett kort och tidigt plockade ut Adam Reideborn ville det sig inte bättre än att Pär Lindholm och Sebastian Ohlsson definitivt kunde punktera matchen genom varsitt mål i öppen kasse. Slutresultatet, 6-2, innebär att Skellefteå vinner semifinalserien med 4-2 i matcher och är klara för sin sjunde final på åtta år.

– Det ska bli grymt roligt. Vi har haft en hård batalj mot Djurgården. Jämna, täta matcher där det egentligen har svängt i varenda match, sa Jimmie Ericsson, Skellefteå, i C More.

På andra sidan väntar grundseriedominanten Växjö.

– Växjö är ett lag vi har stor respekt för, sa Skellefteåtränaren Bert Robertsson om den stundande uppgiften.

– Men samtidigt har har tagit oss till den finaste dansen i hockeysverige nu, och vi ska dansa.