Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Djurgården
DIF

Fortsatt fördel Skellefteå - Djurgården jagar kvittering

13 april 2018 11:30
Semifinal 6

Skellefteå sitter fortsatt i förarsätet efter Djurgårdens reducering senast. Nu vill västerbottningarna bli finalklara på hemmaplan. För stockholmarnas del är siktet inställt på ta serien till en avgörande match 7 i Ericsson Globe - i den rafflande semifinalen som går in i sin sjätte fight på fredagskvällen.


Senaste matchen

Nästan 14 000 åskådare var på plats i Ericsson Globe när Djurgården reducerade matchserien mot Skellefteå under onsdagskvällen. I fighten, intensiv lik de fyra tidigare, turades lagen om i att hålla taktpinnen där Tim Söderlund gav gästerna ledningen sent i den andra. I den rafflande tredjeperioden skulle även Djurgården till slut få utdelning när Linus Hultström och Patrik Lundh såg till att vända på stockholmarnas underläge - och trots stordramatik som sträckte sig ända in i slutsekunderna kunde Djurgården hålla undan, plocka segern och reducera semifinalserien till 3-2.

Skellefteå har däremot fortsatt slagläge och kan på torsdagskvällen bli finalklart inför hemmapubliken i Västerbotten. Djurgården å sin sida vill ta tillbaka mötet till Ericsson Globe och få en direkt avgörande match 7.

Läs mer: Historiska siffror: Så går det mellan Skellefteå-Djurgården

Citat

– Vi delar på det litegrann, jag tycker att vi har första - solklart - medan de har mycket i andra och får långa byten, sade Skellefteås Bert Robertsson under gårdagens presskonferens och utvecklade:

– Vi biter i ordentligt i defensiven i den andra och lyckas stänga ner mycket av deras offensiv. I tredje perioden kommer vi in lite mer avvaktande och slutar åka skridskor. Vi ställer upp i mittzonen och Djurgården får chippa in pucken och får energi utav det. Vi spelar Djurgårdens system i händerna.

– Det är kul med vinna eller försvinna. Det är nu eller aldrig. Alla klyschorna, men det stämmer. Det är bra - man kan lägga ner allt man har. Jag tyckte vi nötte på och till slut kom det, sade Djurgårdens Gustav Possler och fortsatte med att hylla publiken:

– Det var fantastisk, det var verkligen en extra spelare. Det hjälpte oss oerhört mycket. Det är bara att kolla på tredje perioden och lyssna. Det var grymt. Nu väntar en match på fredag i Skellefteå. Läget är detsamma – det krävs en seger. Vi ska vinna, det finns inget annat.

Läget i lagen

Djurgården adderade #44 Lukas Vejdemo till sin skadelista senast.

Skellefteå hade å sin sida inga nya namn på skade- och frånvarofronten.

Noterbart Skellefteå:

  • #6 Filip Berglund har bäst statistik vad det gäller +/- i hela slutspelet, +13.
  • I sin andra match i slutspelet noterades #57 Emil Djuse för första poängen när han låg bakom Tim Söderlunds mål senast.

Noterbart Djurgården

  • #61 Markus Ljungh har gjort elva poäng (fyra mål och sju assist) på tio matcher i slutspelet och är därmed poängbäst. Ljungh fanns återigen med i poängprotokollet efter att ha gått poänglös, för första gången i slutspelet, i drabbningen innan.
  • #33 Linus Hultström klev upp i delad skytteligatopp i slutspelet i onsdags. Målet var backens femte detta slutspel.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Har du ingen biljett? Se matchen i C More, TV12 eller på C More Play här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEDIF.