Skellefteå laddat för revansch - finalen vänder norrut

19 april 2018 11:30
Final 2

Knockade med riktigt stora siffror senast - ikväll ska Skellefteå slå tillbaka med full styrka. Växjö leder racet om SM-guldet och har en vattentätt defensiv, en defensiv som Skellefteå nu vill knäcka.

Senaste matchen

Knockout. Växjö Lakers visade sin slagkraft direkt och bjöd på en uppvisning i finalrond nummer ett. Efter en tempostark och spelmässigt jämn start skickade Brendan Shinnimin dit ledningspucken i nättaket med åtta minuter på klockan. Liam Reddox tryckte dit tvåan bara minuten efter och i mittperioden avgjordes sedan matchen.

Återigen var det två snabba fullträffar som chockade Skellefteå. Robert Rosén lyfte elegant upp 3-0 ur svår vinkel innan Elias Pettersson petade in nästa mål i powerplay. Ett sargat Skellefteå orkade inte stå emot heller i den tredje perioden, där tre ytterligare puckar hittade in bakom Joni Ortio. Växjö vann med 7-0 och tog ledningen i finalserien.

Citat

– Vi måste komma ut mer aggressivt, vinna kamperna framför mål. Vilket jag tycker till stora delar avgjorde senaste matchen. Publikens tryck kommer att hjälpa oss mycket, har Pär Lindholm förklarat för Skellefteås hemsida.

– Hur man än vänder och vrider på det är det hockey som vi spelar. Jag har spelat matcher tidigare den här säsongen och det har känts bra. Det gäller att inte göra någon grej av det, kommenterade Viktor Andrén i C More - målvakten som gjorde sin första slutspelsstart.

Läget i lagen

Långtidsskadade Matt Anderson fanns som väntat inte med i Skellefteås trupp till tisdagens match. Bortsett från det har Stefan Klockares och Bert Robertssons manskap närmast fullt lag, där Simon Krekula är ett av få avbräck.

Växjö kom i det första finalmötet till spel utan Viktor Fasth. Målvakten fick en smäll mot huvudet i den sista semifinalen och är borta på obekräftad tid. Positivt däremot var att Robert Rosén gjorde comeback från avstängning som tvåmålsskytt, medan Noah Welch fanns kvar på skadelistan.

Noterbart Skellefteå

• Laget slet ont i anfallsväg i den första finalen. En som ändå hotade var Oscar Möller - forwarden hade sex skott på mål och dessutom en superchans som missades.
  • Skellefteå har vunnit fem av sina sex hemmamatcher i SM-slutspelet.
  • Boxplayspelet måste täppas till efter matchen senast, där tre av de insläppta målen kom i den spelformen.

Noterbart Växjö

• Viktor Andréns hållna nolla mot Skellefteå betyder att Växjö släppt till tolv mål på tio spelade slutspelsmatcher. Ett otroligt facit.
  • Krossen i tisdags var en tangering av alla tiders största segermarginal i en SM-final - tidigare noterad av just Skellefteå.
  • En figur som var inblandad i det absolut mesta var Brendan Shinnimin. Kanadensaren öppnade inte bara målskyttet i Vida Arena, han drog även på sig tre tvåminutersutvisningar och retade gång efter gång upp motståndet.