• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Skellefteå
SKE

Växjös totala finalkross: "Vi visar vår skicklighet"

17 april 2018 22:15
Final 1

Skellefteå hade imponerat på sin väg fram - men i den första SM-finalen spände Växjö alla sina muskler. Seriesegraren spelade ut hela sitt register i hemmaborgen och sprang ifrån till klara vinstsiffror.


Växjö Lakers hade vilat i nio dagar när nu Skellefteå väntade i jakten på guldet. Men när pucken släpptes i den första SM-finalen var SHL:s seriesegrare minst lika uppvarvade som gästerna. Tempot var högt direkt från start, med chanser åt båda håll under några intensiva första minuter. De främsta lägena skapades av Växjö som kom nära genom Andrew Calof på retur och Linus Fröberg framspelad till fint skottläge.

Med klockan på åtta minuter kom sedan jublet som fick Vida Arenas tak att lyfta. Dennis Rasmussen vann en duell i offensivt sarghörn, Brendan Shinnimin anslöt till situationen och från central position visapde Växjöforwarden 1-0 i nättaket bakom Joni Ortio. Nästa hemmamål lät inte vänta på sig och när två Skellefteåspelare krockade framför eget mål högg Liam Reddox blixtsnabbt. Från nära håll tryckte kaptenen dit 2-0, en ledning som hade kunnat vara ännu större i en första period som Växjö till stora delar styrde.

Två snabba Växjömål även i andra

Ett sent numerärt överläge gav Skellefteå en fin biljett in i matchen och det var också mycket nära att det gav utdelning. I en kaosartad situation runt Växjömålet fick Oscar Möller öppet nät, en superchans som forwarden brände. Övertaget på två puckar stod sig därför för Växjö fram till mittperioden. Där fick Skellefteå fortsätta med sitt powerplayspel och Pär Lindholm fick fin yta att vända upp till avslut.

Viktor Andrén stod emot för det försöket och efter en avvaktande inledning exploderade hemmalaget på nytt. I en sylvass omställning spelade Elias Pettersson fram Robert Rosén, som i sin återkomst efter avstängning elegant lyfte trean i nättaket. Bara en minut senare var det dags på nytt när Pettersson själv hittade nätet i numerärt överläge.

Andrén höll nollan i slutspelsdebuten

Växjös ledning var där uppe i hela 4-0, något som skapade en massiv uppförsbacke för ett uddlöst Skellefteå. Västerbottningarna samlade sig under resterande mittperiod och fick till vissa stunder av offensivt tryck. En trygg Andrén sattes däremot sällan på riktiga prov, utan det var Växjö och Arvid Lundberg som kom närmast ytterligare mål.

I den avslutande perioden kom Skellefteå ut mer aggressiva och laget skapade också en del, framförallt från Jesper Olofssons klubblad. Målskyttet stod däremot Växjö ännu en gång för och i spel fem mot fyra fyllde Andrew Calof på en retur till femman. Robert Rosén gjorde sedan sitt andra och lagets tredje mål i samma spelform en stund senare, innan Daniel Rahimi fastställde de enorma siffrorna. Växjö Lakers tog hem den första finalronden med överlägsna 7-0 och i sin första slutspelsstart räddade Viktor Andrén allt mellan stolparna.

– Vi har gått igenom både Brynäs och Malmö. Idag möter vi ett mer spelande lag som passar oss bättre. Vi kan slappna av på ett lite annat sätt och spela ut, vi visar vår skicklighet, kommenterade den vikarierande förstamålvakten i C More.