• Huvudsponsorer

Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Idag 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 4 Maj Maj
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Skellefteå
SKE

Växjö vs Skellefteå - repris på finalen 2014/2015

17 april 2018 11:30
Final 1

De möttes i finalen 2014/2015, då vann Växjö klubbens första SM-guld. Nu har Skellefteå chans att ta revansch i årets upplaga. Gästerna som dessutom är finalveteraner kliver nu in i sin sjunde final på de åtta senaste säsongerna.


Vägen till final

Växjö tog sig till final genom att först möta Brynäs i kvartsfinal. Matchserien gick till fem matcher efter att smålänningarna förlorat den andra ronden i Gavlerinken Arena med 4-3. Växjö kontrollerade matcherna och Brynäs hade svårt att komma till avslut mot Växjökassen. Efter 4-1 i matcher väntade sedan Malmö i semifinal.

Smålänningarna gjorde resan kort för skåningarna och vann matchserien med 4-0. Victor Fasth släppte endast in fyra puckar under dessa matcher men fick kliva av i den sista semifinalen efter att ha slagit huvudet i isen. Växjö stängde ner Malmö som hade svårt att ta sig in på mål och testa Fasth ordentligt.

Skellefteå mötte Färjestad i en grinig kvartsfinalserie som gick till sex matcher. Skellefteå vann de tre första matcherna relativt enkelt med 3-1, 5-0 och 4-1. Därefter tog värmlänningarna två raka segrar innan Skellefteå kunde ta den fjärde segern i rond sex med 5-2.

I semifinalen väntade sedan Djurgården, en matchserie som även den gick till sex matcher. Skellefteå tog en viktig seger i den första matchen genom att vinna med 4-3 efter övertid på Hovet, och följde sedan upp med att ta en komfortabel hemmaseger med 6-1. Matchserien blev sedan jämnare och Skellefteå fick det tufft på bortaplan men plockade ytterligare en viktig övertidsseger, denna gång på hemmaplan. I match sex som ägde rum i Skellefteå Kraft Arena gick hemmalaget ut med full fart i den andra perioden och kunde till slut vinna matchen med 6-2 och på så sätt ta sig vidare till finalen mot Växjö.

Citat

– Båda finallagen var inte här ifjol, så den där hungern kommer att vara ordentlig från båda sidor. Jag känner just nu en stor glädje över att spela final. Vi kommer att ställas mot ett väldigt bra lag och det blir kul att se om vi har det som krävs för att nå hela vägen, resonerar Sam Hallam till SHL.se.

– Vi måste lita på vårat spel, och hålla oss till det. Vara konsekventa i allt vi gör och hålla oss från utvisningsbåset. Sen måste vi se till att inte falla in i Växjös spel. Växjö har under hela säsongen haft en förmåga att få motståndarna att spela efter deras sätt - det ska inte vi. Vi ska spela vårt eget spel, säger Bert Robertsson till SHL.se.

Läget i lagen

Växjö har de senaste matcherna saknat Noah Welch och Robert Rosén. Den sistnämnde lär dock vara tillbaka till den första finalen efter att ha avtjänat klart sin avstängning på tre matcher. Växjö fick dock ett tungt avbräck i det sista mötet mot Malmö där både Victor Fasth och Linus Fröberg fick kliva av med skador.

Skellefteå saknade senast Matt Anderson, Simon Krekula och Anton Danielsson. Västerbottningarna har dock fått tillbaka Emil Djuse som saknades i tio raka matcher, men kunde vara med i de tre sista matcherna mot Djurgården.

Noterbart Växjö:

 • Växjö har åtta raka hemmasegrar och har inte förlorat i Vida Arena sedan den 8 februari, då mot Djurgården.
 • #22 Janne Pesonen gjorde poäng i samtliga matcher mot Brynäs i kvartsfinalen, sedan saknades han i första semifinalen och har sedan dess gått poänglös.
 • #70 Dennis Rasmussen har gjort poäng i fyra raka matcher, tre mål och två assist.
 • #40 Elias Pettersson stod för det avgörande målet i matchen senast mot Malmö, Pettersson som gjort tre poäng (1+2) på tre matcher mot Skellefteå 2017/18.

Noterbart Skellefteå:

 • Skellefteå har vunnit fem av de sju senaste matcherna.
 • #9 Tim Söderlund har gjort mål i två raka matcher.
 • #45 Oscar Möller har gjort nio poäng (6+3) på de sju senaste matcherna.
 • #45 Oscar Möller och #17 Pär Lindholm är i toppen av poängligan i SM-slutspelet 2017/2018, Möller med tolv poäng och Lindholm med elva.

Kom ihåg:

 • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
 • Har du ingen biljett? Se matchen i C More, TV12 eller på C More Play här.
 • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHSKE.