Växjö vände och vann - en match från SM-guld

21 april 2018 17:41
Final 3

Den tredje finalmatchen var det klart jämnaste. Skellefteå spräckte Växjös målnolla och hade ledningen mot Växjö, men hemmalaget vände tillbaka och kunde segra med 4-1 och därmed sätta sig i en rejäl guldsits.

Det var inför en utsåld arena och bra stämning som den tredje finalmatchen mellan Växjö och Skellefteå drog igång. Hemmalaget satte hård press på ett Skellefteå som spelade med säkerhet. Gästerna hade lärt sig läxan från tidigare matcher, och såg till att stänga ner defensivt.

Framåt skapades det inte speciellt mycket åt något håll - trots flertalet chanser i powerplay.

– Vi åker för lite skridskor, och tar för mycket utvisningar. Det är ingen bra period av oss, men vi krigar hårt och ska se till att bli bättre i nästa period, sa Daniel Rahimi i Växjö till C More i paus.

Efterlängtat mål för Skellefteå

Det blev bättre fart i den andra perioden där båda lagen hade fina chanser, bra spel och allt skedde i högt tempo. Växjös Andrew Calof fick in pucken i nät men det dömdes bort för hög klubba. Det bortdömda målet tände Skellefteå som tog tag i spelet, pressade tillbaka hemmalaget och när Oscar Möller styrde in 0-1 så var det efterlängtat Skellefteåjubel vi fick skåda.

Växjö kom dock tillbaka. Hemmalaget kämpade sig in i matchen igen och Oliver Bohm fick se sitt backskott betyda 1-1 innan firma Robert Rosén och Elias Pettersson snurrade upp Skellefteå i spel fyra mot fyra, där Pettersson från nära håll sprätte in 2-1 för hemmalaget.

– Vi måste göra mål och vi behöver ha lite medstuds, lite stolpe in. Den hjälpen behöver vi, sa Stefan Klockare i Skellefteå inför den tredje perioden.

Men han fick inte som han ville. Växjö kontrollerade händelserna och när Andrew Calof glömdes bort i markeringen, kom helt fri med Joni Ortio så var matchen avgjord. Distinkt avslut rätt upp i krysset fram till 3-1.

Det målet tog musten ur Skellefteå som inte orkade med någon ordentlig forcering. Växjö kontrollerade spelet och kunde spela av den återstående tiden och segra med 4-1 efter att Elias Pettersson satt sista pucken i tom bur. Därmed har man nu 3-0 i matcher i finalserien och chans på SM-guld redan i söndagens fjärde match.