Hemma
Växjö
VLH
Borta
Skellefteå
SKE

Tredje finalfighten - Skellefteå måste få hål på Växjö

20 april 2018 15:00
Final 3

Efter ännu en klar seger har Växjö Lakers nu kopplat ett grepp om finalserien. Skellefteå är i desperat jakt på att spräcka smålänningarnas nolla och reducera ställningen när lagen spelar första matchen i helgens back-to-back.


Senaste matchen

11-0 på två matcher. Det är Växjö Lakers målfacit när SM-finalen mot Skellefteå kliver in i sin tredje batalj.

I Västerbotten under torsdagskvällen skulle Skellefteå återigen bli utan några mål framåt när Växjö segrade med klara 4-0. Gästerna från Småland inledde, precis som i tisdags, genom att kliva in i den första pausvilan med en 2-0-ledning efter mål av Daniel Rahimi och Elias Pettersson. Till mittenakten kröp Skellefteå sakta men säkert närmare och hade flera bud på att äntligen få spräcka Viktor Andréns nolla.

Så blev dock inte fallet. Andrén spikade igen butiken i såväl andra som tredje perioden och Växjö kopplade därmed greppet om finalserien. 2-0 står det i smålänningarnas favör, när mötet vänder ner till Vida Arena i en back-to-back-fight där match fyra spelas i Skellefteå Kraft Arena redan dagen efter.

Citat

Sam Hallam, Växjö

– Vi startar matchen fantastiskt bra. Vårt spel med puck håller väldigt hög nivå. Men vi drar på oss alldeles för mycket utvisningar och sätter oss i situationer som är tuffa att bära. Det måste vi sluta med på en gång för att vinna den här serien.

– Vi får en grym start i tredje. Jag förstår att det blir som ett slag i magen för Skellefteå som var så nära under hela den andra perioden i princip. Idag kommer vi undan. Ihop med ett grymt målvaktsspel och uppoffring är studsarna med oss idag, men det är en del vi behöver och vill göra bättre, summerade Växjötränaren i presskonferensen efter matchen i torsdags.

Bert Robertsson, Skellefteå

– Jag tycker att vi får upp intensiteten från matchen sist. Det är en förutsättning för att ha en chans att vinna överhuvudtaget. Växjö är lite mer aggressiva än oss i den första perioden. De lastar mycket puckar på mål på ett enklare sätt än vad vi gör. Vi har en del puck i anfallszon men lyckas inte trycka in den på mål.

– Vår mittperiod är kanske den bästa mot Växjö den här säsongen. Mycket intensitet, bra tryck mot kassen och det är ju så när att vi kan utjämna matchen där. 3-0 kom som en jäkla kalldusch. Vi har bra momentum och bra energi i hallen. På något vis skiftar det till Växjö som återigen spelar kyligt och får luft under vingarna, slog i sin tur Skellefteåcoachen fast.

Läget i lagen

Varken Skellefteå eller Växjö hade några nya skador att rapportera om under torsdagens match. Viktor Fasth var fortsatt frånvarande i Växjökassen, men i hans frånvaro har namnen Andrén fullständigt briljerat...

Noterbart - Växjö

  • ... #45 Viktor Andrén har nämligen under sina 164,5 minuter i SM-slutspelet ännu inte släppt in ett mål. Totalt har målvakten gjort 59 räddningar.
  • Supertalangen #40 Elias Pettersson leder fortsatt slutspelets poängliga. Ett mål och en assist blev det senast - vilket innebär att Pettersson har utökat sin skörd till totalt 14 poäng så här långt.
  • En spelare som har varit inne i en riktigt fin målform är #87 Robert Rosén. I finalens två matcher har forwarden noterats för hela sex poäng. Två mål och två assist senast.

Noterbart - Skellefteå

  • Tillsammans med nyss nämnde Robert Rosén, har #45 Oscar Möller gjort flest mål i SM-slutspelet - sju stycken.
  • I assistkolumnen är det #64 Jonathan Pudas som ligger i topp. Faktum är att samtliga av backens poäng har varit målgivande passningar.
  • #6 Filip Berglund är spelaren som varit inne på flest mål framåt i SM-slutspelet - 17 stycken (i lika styrka).

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Har du ingen biljett? Se matchen i C More, TV4 eller på C More Play här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHSKE.