Växjö Lakers är svenska mästare 2018

22 april 2018 17:22
Final 4

Växjö Lakers är svenska mästare säsongen 2017/2018. Detta efter att ha besegrat Skellefteå i finalen med 4-0 i matcher. Under söndagen säkrades guldet sedan Växjö dominerat och vunnit den fjärde finalmatchen med klara 0-5.

Det var bra stämning i Skellefteå Kraft Arena när hemmalaget skrinnade ut tilld en fjärde finalmatchen med vetskapen om att seger var det enda som räknades. Skellefteå spelade också inspirerat och bjöd upp till en bra kamp mot Växjö. Skellefteå skapade en hel del långa anfall, farliga lägen och fick med sig powerplay. Men målen uteblev då Viktor Andrén i gästernas kasse spelade storartat.

Magnifika Pettersson

Med likaläge i den andra perioden så fortsatte Skellefteå att trumma på, men de riktigt klara lägena saknades och effektiviteten fanns inte hos hemmalaget. Istället skulle Växjö visa vad effektivitet var och det var Elias Pettersson som ledde sitt lag. Två gånger om snodde han pucken i offensiv zon - kom helt fri och båda gångerna grundlurade han Joni Ortio. 0-1 och 0-2 inom loppet av minuter.

Skellefteå försökte att komma in i matchen igen, men Växjös försvarsspel var stabilt och Skellefteå hölls hela tiden på utsidan och gästerna såg starka ut över hela banan och när Janne Pesonen dundrade in 0-3 i powerplay så hade Växjö ena handen på Le Mat-pokalen.

Det greppet om pokalen ville inte Växjö släppa. Omgående tog gästerna tag i spelet i den tredje perioden och det tog bara två minuter innan Robert Rosén styrde in 0-4 för Växjö. Ett mål som satte spiken i kistan och som tog luften ur Skellefteå.

Hemmalaget hade inte orken att kämpa sig tillbaka och slutdelen av matchen var mest en resa mot slutsignal. Växjö spelade säkert och kontrollerat och var aldrig hotade när man till slut vann med 0-5 (sista målet av Eric Martinsson) och säkrade SM-guldet.

Vilt jubel på isen efter att klubben säkrat sitt andra SM-guld i historien. Växjö förlorade endast en match i SM-slutspelet och släppte endast in ett mål under hela finalserien.

Ett imponerande facit för Smålandsklubben som dessutom hade slutspelets MVP i laget. Priset delades ut tillsammans med Le Mat-pokalen efter slutsignal till Elias Pettersson.

– Jag är otroligt stolt. Vi har haft en fantastisk säsong. Vi har haft stora förväntningar på oss. Det är otroligt starkt av oss att kunna leverera som vi gjort. Det är inte ofta ett lag får vara med om en säsong som vi har haft i år, sa Sam Hallam i Växjö till C More efter slutsignal.