MIK

Första ronden till Leksand

26 mars 2018 22:55
#MIKLIF

Det bjöds inte på mycket skönspel i den första matchen i direktkvalet till SHL mellan Mora och Leksand. Däremot på mycket känslor, intensitet och mål i en rond som Leksand gick segrande ur.

Leksand öppnade piggast och det verkade som att Mora, som haft ett längre speluppehåll, hade lite tröga ben. Johan Porsberger gav Leksand ledningen efter stort slarv i hemmaförsvaret, men Mora jobbade sig successivt tillbaka in i matchen mycket hjälpta av tre raka powerplay.

– Det är en helt okej period från oss tycker jag ändå. Lite slask från vår sida som tillåter dem att ta ledningen, sa Moras Jacob Nilsson till C More.

Tidigt i den andra perioden uttökade Leksand ledningen. Filip Johansson la in en chanspuck mot mål som Alex Friesen styrde in retfullt långsamt. David Kase reducerade för Mora efter en fin soloprestation, men med fem minuter kvar av andra perioden uttökade Filip Johansson Leksingarnas ledning till 3-1. Ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande.

Grinigt och känslosamt

För det här var en grinig, känslosam och ryckig tillställning utan mycket ordnat spel. Utvisningarna duggade tätt och båda lagen fick sin beskärda del av chanser i numerärt överläge, åtta för Mora ochc fyra för Leksand, dock utan att ett enda resulterade.

Jon Knuts och Johan Porsberger ökade på till 1-4 och 1-5 i slutet av matchen innan John Persson petade in ett tröstmål för Mora med halvminuten kvar.

– Den här segern var såklart jätteviktig! Det var en skön start på den här serien, konstaterade Jon Knuts, Leksand, i C More.

På onsdag möts lagen igen i Tegera Arena. Då vill Mora-tränaren Mats Lusth se förbättring:

– Vi måste upp i powerplay. Vi måste komma upp, ta mer skott och hota mer, sa Mats Lusth till C More.