Hemma
Timrå
TIK
Borta
Karlskrona
KHK

Målvaktskampen i fight nummer två

27 mars 2018 11:30
DIREKTKVAL 2

Två solida målvakter såg till att siffrorna höll sig nere senast. Johan Holmqvist vann till slut kampen mot Timrås Henrik Haukeland när serien nu vänder upp till Medelpad och NHK Arena - där Timrå har varit starka den här säsongen.


Senaste matchen

Den inledande fighten i direktkvalet mellan Karlskrona och Timrå blev en jämn, rafflande och framförallt målsnål historia. Burväktarna på varsin sida av isen stod emot och spikade igen i de två första akterna, där Karlskrona öppnade bäst medan Timrå var det klart starkare laget i den andra.

Till slut skulle målskyttet öppnas och det var Henrik Haukeland som tvingades att kapitulera först. I spel fem mot fyra smällde Bobbo Petersson in 1-0 intill bortamålvaktens högra stolpe. Mötet svängde rejält i den tredje med vassa chanser åt bägge håll och till slut skulle det också åter ringa - denna gång i Johan "Honken" Holmqvists nät. Marcus Hardegård slängde in en puck förbi trafiken framför mål - en puck som letade sig in mellan benen på hemmakeepern.

Drabbningen fick avgöras i ett förlängingsspel där det tog knappt två minuter för Blekingelaget att plocka med sig segern. Filip Cruseman snappade upp en misslyckad rensning i offensiv zon och skickade in 2-1 med ett slagskott.

Karlskrona tog ledningen med 1-0 i serien som nu vänder upp till Medelpad och NHK Arena. Timrå har den här säsongen endast sex förluster i sin hemmaborg och kommer säkerligen göra allt för att få ett likaläge.

Citat

– Jag tycker att vi gör en bra match sett över 60 minuter. Det är skönt att se att dessa killar kan mäta sig med ett SHL-lag. Jag är totalt sett nöjd med mycket, sen finns det saker och ting att justera. Ser man i slutändan är det mycket små marginaler som avgör om man vinner eller förlorar, summerade tränaren Fredrik Andersson till Timrå IK-TV.

– Måste erkänna att det var lite ovant till en början. Det var ett tag sen vi spelade. Men jag tycker att vi kommer in i matchen direkt och gör det bra. Vi har fart, tar bra beslut och spelar enkelt, förutom där i andra då vi ger bort pucken ganska ofta. Jag tycker att vi ska spela rakt och våga hålla i pucken i anfallszon, då blir det jobbigare för dem, sade Mattias Guter till KHKTV.

Noterbart Timrå

  • Timrå var under den HockeyAllsvenska säsongen seriens bästa hemmalag. Laget förlorade totalt sex matcher hemma i NHK Arena, varav tre av nederlagen kom efter förlängning eller straffar.
  • Utöver spelare som #54 Jonathan Dahlén har även Timrås målvakt #30 Henrik Haukeland varit en bidragande orsak till lagets framgångar under säsongen. Haukeland släppte in i snitt 1,77 mål i ligan under seriespelet - minst av samtliga målvakter - och hade också högst räddningsprocent; 92,94.

Noterbart Karlskrona

  • #19 Kristoffer Söder sköt totalt fyra skott, noterades för +1 och vann 63.64% av tekningarna senast. Detta under en speltid på 12:25 minuter.
  • #40 Johan Holmqvist stoppade 31 av 32 skott mot Timrå senast, vilket resulterade i en räddningsprocent på 96,88.