Hemma
Leksand
LIF
Borta
Mora
MIK

Utjämnat i matchserien - sent segermål av Mora

28 mars 2018 21:55
Direktkval 2

Det var dramatik i Tegera Arena under onsdagskvällen när Mora utjämnade matchserien i direktkvalet mot Leksand. 2-3 slutade matchen efter ett sent segermål av Jacob Nilsson och vi har nu 1-1 i matcher.


Det var slutsålt i Tegera Arena när den andra matchen i direktkvalet mellan Leksand och Mora gick av stapeln. Den fina stämningen i arenan bidrog till ett högt tempo på isen där Leksand satte full fart från start - och Mora tvingades till att dra på sig utvisningar. I powerplay kom också 1-0 då backen Austin Madaisky bombade in pucken från blålinjen.

Men hemmaglädjen blev kortvarig. Med spel med en man mer på banan gled Andrew Rowe igenom, och helt fri med Tex Williamsson fintade han snyggt ner målvakten innan han längs isen prickade in 1-1 i en mycket frejdig och het förstaperiod.

— Vi spelar bra i powerplay just nu, men vi hade kunnat få till något mer mål. Det här är en matchserie där det kommer vara mycket utvisningar och då gäller det att utnyttja det, sa Austin Madaisky i Leksand till C More efter 20 spelade minuter.

Powerplay var spelmodellen som gällde

I den andra perioden så tog Mora över händelserna. Gästerna pressade och stressade Leksand till misstag och det gjorde att Mora kunde styra och kontrollera spelet. I powerplay kom också ledningsmålet efter en riktigt tung press. Målet hängde i luften länge efter flertalet avslut och det var till slut Michel Haga som hittade rätt - under armen med puckenpå Tex Williamsson fram till 1-2.

— En bra period av oss. Vi gör precis det vi ska och vi leder så det är bra. Nu är vi inne i matchserien, sa Mathias Bromé i Mora till C More efter två perioder.

Leksand kom dock att höja sig i den tredje perioden och återigen var powerplay gångbart. Oskar Lang och Mattias Ritola samspelade på ett fint sätt där Lang serverade Ritola som från nära håll prickade in 2-2 till stort hemmajubel.

Kämpamål avgjorde för Mora

Men det var Mora som skulle få det sista ordet denna kväll i Dalarna. Med mindre än fyra minuter kvar att spela klev Jacob Nilsson fram med ett riktigt viljemål. Han slet, kämpade och stred bakom mål, kom loss, tog sin in framför kassen och med en backhand lirkade han in 2-3 bakom Tex Williamsson.

Leksand försökte komma ikapp och hade ett antal lägen, men Mora stängde ner hemmalaget bra på slutet när de vitklädda satsade med sex utespelare.

2-3 stannade resultatet vid och därmed kvitterade Mora matchserien som nu står 1-1 i matcher och om två dagar är det dags för den tredje matchen - då i Mora igen.